Hlavní obsah

Start reprezentace završí úspěšnou sezónu ústeckého hokeje, libuje si sportovní ředitel Čaloun

Ústí nad Labem

Velmi dobré renomé má v současné době lední hokej v Ústí nad Labem. Místní tým HC Slovan se stal senzací prvoligového play off vyřazením favorizovaného Kladna a severočeský klub se chystá i na dokonalý vrchol sezóny - dva zápasy české reprezentace s Německem na ústeckém ledě. „Pro naše fanoušky i diváky, kteří přijedou odjinud, to bude třešnička na dortu,“ říká sportovní ředitel Slovanu Ústí a zlatý olympionik z Nagana 1998 a mistr světa 1999, někdejší útočník Jan Čaloun v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Ústí Jan Čaloun (vlevo dole) na snímku z exhibice v dresu týmu Nagano 98. Nahoře Slavomír Lener, Vladimír Růžička a Dominik Hašek. V dolní řadě dále Martin Ručinský, Robert Reichel a David Moravec.

Článek

Zastavme se nejprve u samotného ústeckého mužstva. Jak hodnotíte jeho účinkování ve WSM Lize?

Bylo velmi úspěšné po sportovní stránce. Měli jsme za cíl play off, ale dlouho jsme nevěděli, jestli se do něj dostaneme. Pronásledovala nás zranění a vzhledem k finanční situaci se nedalo kam sáhnout pro doplnění sestavy. Takže z tohoto pohledu těžká sezóna. Přesto jsme zdolali ve čtvrtfinále Kladno, které bylo jasným favoritem. Na našich hráčích bylo vidět velké odhodlání, chtěli postoupit do semifinále. V něm jsme nestačili na Duklu Jihlava, celkově ale bereme výsledky v play off jako velký úspěch.

Ústí nad Labem disponuje hráči, kteří zanechali v první lize skvělou stopu.

Jarda Roubík, který se stal rekordmanem v produktivitě v play off, je top útočníkem po celou svou kariéru ve druhé nejvyšší soutěži. Hodně nahoru šel David Tůma. A třetí v lajně byl Jan Kloz. Kluci si sedli po všech stránkách. Postupně se prosadil i Petr Tenkrát. Když přišel, měl malinko problémy, protože byl dlouho bez tréninku. Ale byli jsme přesvědčeni, že se svými zkušenostmi a bruslařskými schopnostmi dostane do formy. V play off hrál výborně.

Máte už jasno o složení trenérské dvojice pro příští sezónu?

Teprve nás čeká sezení, ale už dopředu mohu prozradit, že i nadále počítáme s trenérem Miroslavem Machem a asistentem Tomášem Marešem. Budeme pokračovat s tímto trenérským tandemem.

Pojďme k nastávajícím událostem na ústeckém ledě. Čemu vděčíte za přidělení zápasů Česko - Německo?

Je to svazová akce. Vznikla tak, že Sláva Lener byl v Ústí na inspekční cestě a díval se taky na to, jak pracujeme s mládeží. A nakonec rozhodli, že nám dají dvě přípravná utkání národního týmu. Nejen pro dlouholeté fanoušky, ale i naše mladé hokejisty a děti to bude ve středu 6. dubna a v pátek 8. dubna zážitek. Uvidí špičkové české hokejisty. Po organizační stránce to nebude jednoduché, ale jsme za přidělení zápasů vděční. V neposlední řadě půjde i o reklamu ústeckého hokeje a klubu, prostě třešnička na dortu na konci sezóny.

Reklama