Hlavní obsah

Zastupitelé schválili dohodu o placení provozu kladenského zimáku

Kladno

Kladenští zastupitelé dnes schválili dohodu, která řeší placení provozu kladenského zimního stadiónu. Město se dál zabývá údajnými nesrovnalostmi v účetnictví hokejového klubu, jehož většinovým majitelem je Jaromír Jágr, který nesrovnalosti odmítá. Město, které má v prvoligovém celku třicetiprocentní podíl, dává ročně na mládež a provoz zhruba 25 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Kladna - ilustrační foto

Článek

Zastupitelé dnes schválili takzvanou dohodu o narovnání, která řeší vyplácení dotací na provoz zimního stadiónu včetně plateb za energie a podobně. V červnu kladenští zastupitelé schválili přidělení sedmimiliónové dotace hokejové mládeži. Její vyplácení bylo pozastaveno od loňska kvůli údajným nesrovnalostem v hospodaření hokejového klubu, podobně byly pozastaveny i platby na provoz. O jejich obnovení rozhodlo vedení města loni v prosinci.

Za několik týdnů podle primátora budou známé výsledky hloubkové kontroly účetnictví, následovat by pak měla dohoda obou majitelů klubu. Čeká se ještě na názory soudních znalců a auditora, do té doby se nebudou majitelé vyjadřovat.

"Jsme domluvení s panem Jágrem na velmi konstruktivním postupu a přístupu obou dvou stran, abychom udělali opatření, nastavili pravidla," uvedl Volf. Teprve po vzájemné dohodě postupu město zveřejní výsledky kontroly.

Reklama

Související témata: