Hlavní obsah

Kladno čeká na Jágra: Hrát s ním, to je jiný svět

Praha

Pokud dopadne vše podle přání fanoušků a klubu, bude v Kladně veselo. Zpoza oceánu z NHL se vrátí majitel Rytířů a nejproduktivnější Evropan nejlepší hokejové ligy světa. V pětačtyřiceti letech by mohl Jaromír Jágr obléci kladenský dres v první lize, pokud si ho v zámoří nevybere žádný jiný tým. Calgary ho totiž v neděli umístilo na tzv. waiver list. „Hrát s Jágrem, to je jiný svět,“ řekl Sport.cz Vít Heral, mluvčí kladenského klubu.

Foto: Adam Soukup, Rytíři Kladno

Nastoupí Jaromír Jágr za Kladno?

Článek

Jaká je současná situace ohledně Jaromíra Jágra?

Mohu mluvit za kladenský klub. Jaromír je do osmnácti hodin na listině volných hráčů v NHL, takže musíme napjatě čekat.

Rozumím, ale na případný návrat se určitě připravujete...

Samozřejmě. Ať už to dopadne jakkoli, musíme být připraveni, pokud by varianta návratu nastala. Musí být vyřešeny formality a všechny náležitosti do 31. ledna. Připravujeme se po všech stránkách, to znamená úřední i marketingové záležitosti.

Co v tomto případně znamenají marketingové přípravy?

První liga je první liga, ale hrát s Jaromírem, to je trochu jiný svět, takže to je obrovský nátlak od novinářů a fanoušků. Na to se musíme připravit, jak u nás, tak případně na jiných stadiónech. Ten zájem je poté enormní, je to jiný svět.

Kdy by mohl Jágr odehrát první zápas za Kladno?

Hypoteticky jde o počty, to znamená, pokud by se Jaromír vrátil, jistě by chtěl pomoci týmu v případné baráži (o extraligu). Pro to je potřeba odehrát patnáct utkání, když to spočítáme, tak Benátky vycházejí na sobotu 3. února. Tak by stihl v základní části sedm zápasů. V play off osm, takže by dal požadovaných patnáct utkání v první lize. Ale zatím napjatě čekáme, co se stane večer.

Nastoupí Jaromír Jágr v sobotu za Kladno proti Benátkám nad Jizerou?
Ano
19,9 %
Ne
80,1 %
Celkem hlasovalo 11865 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.