Hlavní obsah

Mistr začal přípravu na ledě

PRAHA/LITVÍNOV

Hokejisté mistrovské Slavie zahájili na ledě přípravu na nový ročník extraligy. Trenér Vladimír Růžička měl v pražském Edenu kádr, v němž bude potřebovat nahradit především z obrany odcházející Petra Kadlece, který se upsal Floridě a Jana Hejdu, jenž zamířil do CSKA Moskva.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Hokejisté Slavie začali pod vedením Vladimíra Růžičky přípravu na ledě.

Článek
Fotogalerie

"Nebude lehké nahradit dva nejlepší beky extraligy. Jsem rád, že přišel alespoň Jirka Kuntoš z Litvínova," uvedl Růžička. "Máme široký kádr, který postupně zúžíme, ale není kam pospíchat. Zůstal Roman Málek, jenž odolal nabídce Philadelphie, a budeme na něj spoléhat. Chceme hrát agresivní hokej jako v minulém ročníku," připojil slávistický trenér a generální manažer v jedné osobě.

V extraligových bojích bude Slavii hodně chybět Radek Duda, který se vrátil z hostování do Plzně a následně odešel do Kazaně. Plzeň si stáhla i Aleše Krátošku a získala Marka Posmyka. Petr Sailer se vrátil do Budějovic, bek Jan Horáček po návratu z hostování míří do Edmontonu. Kádr kromě Kuntoše vyztužil bek Tibor Schneider z Martina a útočníci Patrik Martinec ze Sparty, Tomáš Chrenko z Nitry a z hostování se vrátili Petr Míka a Leoš Čermák.

Trénovali i v Litvínově

Na led včera vyjeli i litvínovští svěřenci Františka Výborného, kteří absolvovali testovací trénink. "Sešli jsem se až na dva hráče všichni. Otestovali si brusle a výstroj," popsal Výborný. "Máme šest pětek, a postupně budeme kádr zužovat," doplnil litvínovský kouč.

Kádr ze závěru uplynulého ročníku opustili nedávný kapitán Petr Klíma, Vladimír Gýna (České Budějovice) a útočníci Ondřej Steiner (Voskresensk) a Jan Šulc (střídavý start v Prostějově). Naopak litvínovský dres znovu obléknou David Balázs (naposledy Karlovy Vary), Vojtěch Kubinčák (Sparta), Marian Kacíř (Vsetín) a přišel i obránce Miha Rebolj, jenž se vrací do české extraligy z Jesenice. Na hostování z Havířova ještě Litvínov získal brankáře Michala Maříka.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko