Hlavní obsah

Ústí bude v baráži favoritem, Boleslav chce však postoupit

CHOMUTOV

Mladá Boleslav ve finále prokázala, že na hokejisty Chomutova se jí daří, když se svým soupeřem naposledy prohrála v základní části v únoru 2006. Ani ve finále na ni Severočeši recept nenašli, a tak může družina Richarda Krále slavit postup do baráže o extraligu. „Stálo nás to spoustu sil, Chomutov byl velice vyrovnaný soupeř,“ uznal kapitán středočeského celku.

Článek

Přestože celá série skončila v poměru 4:0 pro Mladou Boleslav, Středočeši přiznali, že série byla mnohem těžší, než se může na první pohled zdát. „Dvakrát jsme vyhráli na penalty a měli jsme i trochu štěstíčka,“ přiznal Král. „Jakmile jsme se dostali do náskoku 3:0 na zápasy, tak šel Chomutov psychicky dolů,“ připomněl famózní sobotní obrat. „Jsme rádi, že jsme to zvládli na čtyři utkání a budeme mít více času na regeneraci a na přípravu na Ústí,“ podotknul sedmatřicetiletý forvard Středočechů, jenž se stal nejproduktivnějším hráčem play-off první ligy s osmnácti kanadskými body za 11 branek a 8 asistencí.

„Určitě malinká oslava v autobuse proběhne,“ přiznal Tomáš Nouza, vyhlášený nejlepším hráčem finálové série. „Je úplně jedno, kdo je vyhlášený nejlepším hráčem. Hrajeme jako tým a nějaké individuální trofeje nesbíráme,“ přidal Nouza, který zatížil konto Chomutova čtyřmi brankami. „Víme, že to bude ještě moc těžké. Všichni si odpočineme, protože jsme utahaní, ale chceme postoupit,“ hlásí pětadvacetiletý útočník.

Hrdinou nedělního utkání se stal Tomáš Sýkora, který deset minut před koncem třetí dvacetiminuotvky vstřelil třetí branku hostů, ta se později ukázala jako vítězná. „Věřil jsem, že to je vítězný gól,“ tvrdil po zápase Sýkora. „První utkání finále nám extra moc nevyšlo, ale v nájezdech jsme suverénně vyhráli. Druhý zápas byl lepší a nakopl nás na vítěznou vlnu. Do Chomutova jsme jeli pro jednu výhru, která se nám povedla hned v tom prvním souboji,“ zrekapituloval Sýkora.

Jako nejlepší mužstvo druhé nejvyšší soutěže změří Boleslavští síly s nejhorším týmem extraligy, kterým se stali Lvi z Ústí nad Labem. Pikantní příchuť budou mít barážové boje z několika důvodů. Severočeský celek trénuje Jan Votruba, který sezónu začal právě na lavičce Středočechů, a boleslavský dres obléká několik hráčů, kteří v minulosti působili na severu Čech. „Ještě s Vencou Drábkem, Eiseltem a Davidem Mazancem budeme vědět, do čeho jdeme. Bude to zajímavá série a těším se na ni,“ připomněl bývalý hráč Slovanu Sýkora.

„Máme na regeneraci pouze jedenáct dní, ale pan Votruba nás v létě dobře připravil, takže máme z čeho brát,“ smál se Sýkora. „Pod panem Votrubou jsem moc nehrál, takže se těším dvojnásobně. Beru to hodně osobně. Z hráčů, kteří v Ústí dnes hrají a znám je, tam už moc není, takže pokud je vyřadíme, nebude mě to moc mrzet,“ říká odhodlaně přerovský odchovanec. „Baráž už jsem si zahrál za Ústí a teď si ji zahraji za Boleslav proti Ústí,“ vzpomněl si Václav Eiselt na svou zkušenost s boji o extraligu ve žlutomodrém dresu . „Určitě za postup něco vypíšu,“ dodal s úsměvem.

Boleslav je psychicky nahoře, Ústí ale bude mít výhodu

Zatímco Mladá Boleslav hrála v play-off první ligy těžké zápasy prakticky o všechno, hráči ústeckého Slovanu, trénovali a nabírali síly v tzv. play-outu, kde již na začátku měli téměř jistou účast v baráži. Kdo bude mít výhodu? „Ústí je favorit série, hráli extraligu, tři měsíce prakticky odpočívali a hráli přáteláky. Budeme jim to chtít co nejvíce znepříjemnit,“ hlásí mladoboleslavský kapitán Král. „Čekali nás těžké zápasy s Brodem, kdy jsme vyrovnávali dvakrát v power-play, potom těžká série s Brnem i Chomutovem. Myslím, že tenhle mančaft je na tom po psychickou stránce dobře a každý hráč hrozně moc vyrostl,“ doplnil Václav Eiselt. „Těšíme se na Ústí. Bude se tam začínat a domácí tak budou mít nepatrnou výhodu,“ myslí si autor čtyř gólů a čtyř přihrávek v play-off první ligy.

„S Ústím hrála Bolka v první lize snad každé play-off, takže se znají navzájem dobře a my na to tak budeme připraveni,“ doufá Král. Baráž o postup do extraligy začne 11. dubna na ledě Ústí nad Labem. „Kluci si vezmou volno, aby se vyléčili ze šrámů a pak začneme znovu trénovat a připravovat se na baráž. V každém utkání jsou od začátku šance padesát na padesát,“ ví asistent trenéra Leo Gudas. „Budeme se opět snažit hrát naši hru. Času na nějakou speciální přípravu není tolik. Ústí mělo mnohem více času se na sérii připravit,“ postěžoval si bývalý reprezentační bek známý svou důraznou hrou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.