Hlavní obsah

Manažer Omsku Bardin: S Jágrem jsme domluveni

OMSK/PRAHA

Smlouva je připravená a zbývá už jen maličkost. Aby na ni Jaromír Jágr kývl. Generální manažer hokejového Omsku Anatolij Bardin si po návratu z Prahy do Ruska pochvaloval, jak byla česká hvězda vstřícná. Jágrův příchod do Avangardu není podle bosse sibiřského klubu vůbec vyloučen. „Na všem jsme domluveni,“ řekl Bardin.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Původně měl s českými hokejisty ještě dalekosáhlejší plány: Chtěl podepsat kontrakt nejen s Jágrem, ale i s dalšími hráči NY Rangers Martinem Strakou a Michalem Rozsívalem. Jenže ti se z ruské ohlávky vysmýkli. A tak Bardinovi nezbývá než čekat, jak se rozhodne číslo 68. „V Praze jsme se s Jágrem viděli dvakrát. A znovu se ukázalo, jaký je to skvělý člověk,“ rozplýval se omský manažer v rozhovoru pro Sovětskij sport.

Šokovala ho totiž u hokejisty zcela nepravděpodobná věc. Jágr si sám snižoval Bardinem navrhované finanční bonusy ke smlouvě... „Nejdřív mě nechte dát pár gólů a udělat nějaké body, až pak mi dávejte prémie,“ udivil Jágr omského šéfa. „Jaromír také nechtěl žádné peníze předem. Prý mu stačí plat. To jsem u cizinců mnohokrát nezažil. Těm musíte nejdřív zaplatit, aby vůbec do Ruska přijeli,“ tvrdil Bardin.

Možnost, že by Jágr v Omsku navázal na své představení ze sezóny 2004/05, je stále otevřená. Proč ale tak otálí s rozhodnutím? „Nedivte se. Poprvé v životě je nechráněným volným hráčem. Probírá se nabídkami,“ vysvětloval manažer. A dopálily ho řeči, že Jágr jedná s Omskem jen naoko, aby zvýšil svou cenu za oceánem. „To je stejný nesmysl jako informace o tom, že Jaromírovi nabízíme 35 miliónů dolarů na tři sezóny.“

Rozhodnout se má v nejbližších dnech. „Smlouva je hotová. Zbývají nepatrné maličkosti. Jaromírovi budu tento týden ještě volat. A věřím, že se rozhodne pro Omsk,“ doufal Bardin.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko