Hlavní obsah

V neděli se hraje v Calgary druhý venkovní duel NHL v sezóně

CALGARY

Druhý venkovní zápas v této sezóně NHL se bude hrát v neděli na McMahon Stadium v Calgary, kde hokejisté Flames přivítají Montreal. Zatímco novoroční duel mezi Pittsburghem a Washingtonem provázely potíže s deštivým počasím, tentokrát v Albertě panuje pravá zima. Teploty se pohybují okolo -20 stupňů. Duel Heritage Classic se hraje o půlnoci z neděle na pondělí SEČ a vysílá ho Nova Sport.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Tomáš Plekanec a Roman Hamrlík se mohou těšit na hokej pod širákem.

Článek

Na netradiční zážitek se mohou těšit i dva čeští hokejisté - obránce Roman Hamrlík a útočník Tomáš Plekanec. Další zadák Jaroslav Špaček chybí Canadiens s nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. V Calgary nemá český hokej zástupce, protože forvard Aleš Kotalík působí od konce ledna na farmě v Abbotsfordu v nižší AHL.

Špaček s Kotalíkem tak přišli o možnost si zahrát v NHL už podruhé pod širým nebem. V roce 2008 nastoupili v dresu Buffala proti Pittsburghu na Ralph Wilson Stadium v Orchard Parku. V Calgary je všechno nachystáno a organizátoři se těší, že nedělní očekávané počasí těsně pod nulou bude ideální. "To je přesně to, co potřebujeme," řekl odborník na přípravu ledové plochy v NHL Dan Craig, který chystal i předešlé čtyři zápasy pod širým nebem a dohlížel na kvalitu hřiště například i při startu NHL v Evropě, včetně pražské O2 areny.

Na bitvu dvou celků, které bojují o play off, může zavítat na stadion klubu pro americký fotbal 42 tisíc fanoušků a ještě není úplně vyprodáno. Montreal se ve Východní konferenci drží na šestém místě a má před devátým Buffalem a desátou Atlantou náskok devíti bodů. Calgary dohnalo ztrátu z první poloviny sezony a na deváté pozici v Západní konferenci má stejně bodů jako šestý Anaheim, sedmý Dallas i osmé Los Angeles.

"Bez ohledu na to, o jaký zápas jde, víme, že jsou pro nás důležité body. Bude to nová zkušenost, ale jakmile půjdeme na led a vhodí se puk, budeme bojovat o tyto dva body," řekl útočník Calgary David Moss.

V Kanadě se bude hrát pod širým nebem zápas NHL podruhé. V listopadu 2003 na Commonwealth Stadium nastoupil v historicky prvním Heritage Classic Edmonton právě proti Montrealu. Dres Oilers tenkrát oblékli také Aleš Hemský s Radkem Dvořákem, na straně Canadiens byl Jan Bulis.

V roce 2008 hájil barvy Pittsburghu Petr Sýkora, za Buffalo tehdy nastoupili Špaček a Kotalík. Následující rok v Detroitu zazářil v dresu domácích Red Wings Jiří Hudler a za Chicago hrál Martin Havlát. Loni se ve Filadelfii představili v dresu Bostonu David Krejčí a Vladimír Sobotka. Před měsícem v Pittsburghu hrál jen Zbyněk Michálek za domácí Penguins.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 60. min Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 29. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko