Hlavní obsah

Baroš: Slyšel jsem, jak praskla Cissému kost

PRAHA/LIVERPOOL

FC Liverpool v sobotu remizoval 2:2 na trávníku Blackburnu a zisk jednoho bodu mu zajistila další trefa Milana Baroše. Liverpool však přišel o svoji francouzskou posilu Djibrila Cissého, který si při střetu s McEveleyem zlomil nohu. O utkání jsme hovořili telefonicky s českým reprezentantem.

Článek

"Už v 7. minutě vstřelil Riise naši vedoucí branku a zápas se pro nás vyvíjel dobře. Domácí však po čtvrthodině hry vyrovnali a utkání se změnilo v bitvu o každou píď trávníku. Šancí mnoho nebylo, spíš se bojovalo před oběma šestnáctkami, ale ani jednomu týmu se nedařilo proklouznout do nějaké tutovky.

Asi po půl hodině hry došlo ke střetu našeho Cissého s domácím McEveleyem. Žádný tvrdý souboj. Byl jsem od toho asi deset metrů a mráz mi přejel po zádech v okamžiku, kdy jsem uslyšel, jak Cissému praskla holenní a lýtková kost na levé noze.

Byl to hrozný pocit. V září minulého roku jsem si totiž v Blackburnu zlomil nohu i já, rovněž po nevinném střetu s bývalým spoluhráčem Babbelem a začal jsem pořádně hrát až v novém roce.

Na tenhle okamžik jsem si pochopitelně vzpomněl už před utkáním, ale brzy jsem ho na trávníku zahnal. Jenže po tom, co se stalo Cissému, se chmurné vzpomínky vrátily a já nebyl do konce poločasu k ničemu. Nemohl jsem se koncentrovat. Pořád se mi do hlavy tlačily myšlenky na moje zranění a na Djibrila.

Z La Coruni se nechce vracet s prázdnou

Až v kabině během přestávky a po začátku druhé půle jsem se jich zbavil. Cissé je na tom mnohem hůř. V neděli podstoupil operaci a čeká ho minimálně sedm měsíců bez fotbalu. V této sezóně už se nevrátí a trenér bude muset hledat jiné herní varianty. Navíc je zraněný i Vláďa Šmicer, který se dříve než po Novém roce nevrátí. Možná budu nastupovat na hrotu sám.

Ale zpátky na trávník. Domácí ještě před koncem první půle dali vedoucí gól. Na nás bylo znát, že zranění spoluhráče každého přibrzdilo. Také po změně stran měl Blackburn víc ze hry, ale po necelé čtvrthodině jsem dostal perfektní míč do strany za obranu. Vletěl jsem do šestnáctky a obstřelil gólmana.

Vyrovnávací gól byl cenný, znovu jsme se vzchopili. Až do konce to bylo vyrovnané utkání, které mohl vyhrát jeden nebo druhý tým, pár šancí měli domácí i my. Nakonec jsme ale s bodem spokojení.

Teď nás čeká v Lize mistrů utkání v La Coruni. Musíme tam uhrát alespoň bod, jinak bychom si hodně zkomplikovali situaci a my chceme postoupit. Bude to hodně těžké, ale do Španělska se těším a věřím, že se nebudeme vracet s prázdnou."

Reklama

Související témata:
  1 : 3 Slovensko - Česko 1 : 3 51. min Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 39. min Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 11. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko