Hlavní obsah

Pobyt na báze Bednářovi krátí kulečník

PRAHA

Čeští hokejisté v dresu ruského Omsku byli vidět v zahajovacím zápase turnaje Super six v Petrohradu. Jaromír Jágr i Jaroslav Bednář vstřelili po gólu a přispěli tak k výhře Omsku 6:1. Jaroslav Bednář od Nového roku nehraje v útoku s Jaromírem Jágrem, přesto si nestěžuje. "Hraju s Kovalenkem, z jeho šikovných přihrávek jsem znovu začal skórovat," říká Bednář v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Od začátku ledna už nehrajete s Jaromírem Jágrem v jedné řadě, proč vás trenér Bělousov rozdělil? Nedali jsme čtyři zápasy po sobě gól a kouč tvrdil, že chce mít tři vyrovnané lajny a od všech chce vidět branky, proto na moje místo vedle Jágra a Kaljužného šel ruský reprezentant Popov, který hrál i na Rosno cupu, a já se stěhoval na levé křídlo ke Kurjanovovi. Napravo s námi hraje šikovný Kovalenko, z jeho přihrávek jsem znovu začal skórovat.

Jak jste zatím spokojen s vlastními výkony? Moc ne, nemám z první poloviny sezóny dobrý pocit. Léčil jsem si bolavé nervy v oblasti krku a zatím nenašel herní pohodu. Až se někdy před Jardou Jágrem stydím, jemu vychází prakticky každý zápas. Jsem ale moc rád, že přišel, protože právě on mi pomohl k hokejovému zlepšení a hlavně jsem získal českého parťáka, takže v kabině je veseleji.

Už si v Omsku zvykli na světovou hvězdu jeho kalibru? My máme mužstvo plné hvězd a v lize jsme až osmí, ale to teď nemluvím o Jágrovi. Ten skutečně září a mužstvo táhne. Přitom to nemá vůbec snadné, vše se točí kolem něj, všude přitahuje pozornost, často čelí dotěrné obraně soupeře, a on se přesto prosazuje.

Změnil se hodně herní styl mužstva po Jágrově příchodu? Než v polovině listopadu přišel, hráli jsme fakt hrozně a každý zápas dostávali hodně laciných branek. Hře chyběla disciplína, góly dávali vlastně jen Sušinskij a Zatonskij, až s Jágrem se tým začal zvedat. Určitě prospělo, že postupně Jarda dostal od trenéra volnost, přesto se stále nemůžeme pevně usadit v osmičce, takže hrajeme pod velkým tlakem ze strany vedení klubu. Přitom udělat play-off je pro nás existenční nutností.

Nyní navíc před vámi stojí úkol uspět i v Poháru evropských mistrů... V Omsku to opravdu všichni berou velmi prestižně, neustále nám zdůrazňují prestižnost turnaje a poslední týden se nemluví o ničem jiném než o prvenství z Petrohradu. Pokud by se nám to povedlo, asi bychom šéfy trochu uklidnili a nebyli už pod takovým psychickým tlakem.

Žije se vám v Omsku těžko? To nemohu tvrdit, docela se mi tam líbí, jen si pořád nemohu zvyknout na bázu. Mohli bychom častěji být doma, ale jsme tam zavření před i po zápasech. Abych se tam nenudil, dopřávám si dlouhé masáže a docela mne chytil i kulečník. V něm bezpečně porážím Jágra, on totiž není s tágem tak šikovný jako s hokejkou.

Máte vůbec čas na přítelkyni, slovenskou zpěvačku Darinu Rolincovou? Každou chvíli volna se snažím trávit s Darčou, přijela za mnou i nyní do Petrohradu a jako ješitnému chlapovi mi dělá moc dobře, že kvůli mně hodně polevila v práci. Respektuji její povinnosti, ale děláme oba vše pro to, abychom byli co nejvíc spolu. Jágr mi sice v žertu vyčítá, že jsem pořád s babou, ale možná mi tiše závidí.

Reklama

Související témata: