Hlavní obsah

Hokejová Sparta shání brankáře pro Spengler Cup

PRAHA

Vedení hokejistů Sparty hledá druhého brankáře pro Spenglerův pohár, na kterém bude startovat v závěru prosince. Ve stejné době totiž budou mít trenéři k dispozici jen Petra Břízu, Marek Schwarz si bude plnit povinnosti u české dvacítky. K dispozici navíc nebude ani brankářská trojka Michal Valent, ten bude na juniorském šampionátu pro změnu hájit barvy Slovenska.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pro turnaj v Davosu má Sparta prozatím k dispozici jen Petra Břízu.

Článek

Sparta se tak snaží získat pro účinkování na Spengler Cupu svého bývalého gólmana Tomáše Dubu, jenž momentálně působí v Leksandu. "Jednáme s jeho klubem a agentem, zda by ho na týden nepustili zpět k nám," řekl na Dubovu adresu sportovní manažer Sparty Miroslav Kuneš. Loni Spartě na turnaji vypomáhal Švýcar David Aebischer.

Těžko říci, zda ale Leksand bude ochoten Dubu, který v minulé sezóně hostoval v Plzni, uvolnit. Poslední celek švédské ligy po vánočních svátcích čekají dva soutěžní zápasy - 27. prosince se Leksand utká s týme Lulea, o dva dny později se představí na ledě HV 71.

Vzhledem k tomu, že Schwarz by měl Spartu opustit již 12. prosince, kdy začíná soustředění juniorského týmu na šampionát v Kanadě, bude Sparta hledat brankářskou dvojku i pro extraligu. "Pokusíme se to vyřešit nějakým střídavým startem," nastínil Kuneš, že se Holešovičtí poohlédnou pravděpodobně po klubech v první lize.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko zítra 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.