Hlavní obsah

Hokejisté Švédska přivezou do Karlových Varů i olympijské vítěze

STOCKHOLM

Zkušený tým s řadou hráčů, kteří ještě v uplynulé sezóně působili v zámořské NHL, nominoval trenér švédské reprezentace Bengt-Ake Gustafsson na České hokejové hry. Na úvodním turnaji seriálu Euro Hockey Tour se představí například brankář Mikeel Tellqvist, obránce Niclas Hävelid a útočník Per-Johan Axelsson. Všichni tři mají ve své sbírce zlaté medaile z olympijských her v Turíně 2006.

Článek

Gólman Tellqvist je zároveň jedním z šesti hráčů, kteří budou v nadcházející sezoně působit v Kontinentální lize. Tellqvist vyměnil angažmá v Phoenixu za Kazaň. Gustafsson povolal i trojici z moskevského Dynama Linus Omark, Johan Harju, Mattias Weindhandl, Daniela Tjärnqvista z Jaroslavle a Niklase Perssona z Nižněkamsku.

Pozvánku dostal i zkušený bek Dick Tärnström, jenž má za sebou také angažmá v NHL, ale momentálně působí ve druhé nejvyšší švédské soutěži v dresu AIK Stockholm. Tärnström je zároveň jedním z osmi hráčů, kteří se na letošním mistrovství světa ve Švýcarsku podíleli ve čtvrtfinále na výhře nad českou reprezentací.

Švédští hokejisté vstoupí do turnaje čtvrtečním zápasem proti Rusku v Podolsku, až poté se přesunou do Karlových Varů, kde v sobotu nastoupí proti domácímu týmu a v neděli první turnaj EHT zakončí soubojem s Finskem.

Nominace:
Brankáři: Johan Holmqvist (Frölunda), Mikael Tellqvist (Kazaň/KHL),
obránci: Magnus Johansson, Niclas Hävelid (oba Linköping), Lars Jonsson (Brynäs), Sanny Lidström (Färjestad), Oscar Hedman (Frölunda), Dick Tärnström (AIK Stockholm), Daniel Tjärnqvist (Lokomitiv Jaroslavl/KHL),
útočníci: Jammie Ölvestad, Niklas Engqvist, Marcus Nilson (všichni Djurgarden), Linus Omark, Johan Harju, Mattias Weindhandl (všichni Dynamo Moskva/KHL), Per-Johan Axelsson, Fredrik Pettersson (oba Frölunda), Tony Martensson (Linköping), Andreas Falk (HV 71), Niklas Persson (Nižněkamsk/KHL).

Reklama

Související témata: