Hlavní obsah

V ruské reprezentaci pro České hry je 13 mistrů světa

MOSKVA

Třináct hokejistů, kteří se v loňském nebo letošním roce radovali v dresu ruské reprezentace z triumfu na mistrovství světa, zařadil trenér Vjačeslav Bykov do nominace sborné pro nadcházející České hokejové hry.

Článek

Zlaté medaile z Kanady nebo Švýcarska mají gólman Vasilij Košečkin, zadáci Dmitrij Kalinin, Vitalij Proškin, Konstantin Kornějev, Ilja Nikulin a útočníci Sergej Zinovjev, Alexandr Radulov, Alexandr Pěrežogin, Konstantin Gorovikov, Maxim Sušinskij, Oleg Saprykin, Sergej Mozjakin a Anton Kurjanov.

Bykov do výběru zařadil hned osm hráčů z Ufy, kterou trénuje se svým reprezentačním asistentem Igorem Zacharkinem. Pět hokejistů je z Petrohradu, mistrovskou Kazaň zastupuje pouze obránce Ilja Nikulin.

Ruští hokejisté, kteří seriálu EHT v posledních letech kralují a v Česku budou obhajovat turnajové prvenství z minulého ročníku, vstoupí do akce čtvrtečním zápasem proti Švédsku v Podolsku. Poté se přesunou do Karlových Varů, kde je čekají v sobotu Finové a na závěr domácí tým.

Nominace:
Brankáři: Alexandr Jerjomenko (Ufa), Georgij Gelašvili (Jaroslavl), Vasilij Košečkin (Togliatti),
obránci: Kirill Kolcov, Dmitrij Kalinin, Vitalij Proškin (všichni Ufa), Andrej Zjuzin (Petrohrad), Denis Kuljaš, Konstantin Kornějev (oba CSKA Moskva), Nikita Nikitin (Omsk), Ilja Nikulin (Kazaň),
útočníci: Konstantin Gorovikov, Maxim Rybin, Maxim Sušinskij, Igor Makarov (všichni Petrohrad), Sergej Zinovjev, Viktor Kozlov, Alexandr Radulov, Alexandr Pěrežogin (všichni Ufa), Ivan Něprjajev, Oleg Saprykin (oba Dynamo Moskva), Michail Varlamov (Torpedo Nižnij Novgorod), Sergej Mozjakin (Mytišči), Pjotr Ščastlivyj (CSKA Moskva).

Reklama