Hlavní obsah

Z českých hokejistů se mezi oceněné na Karjale nikdo nedostal

HELSINKY

Žádný z českých hokejistů se na turnaji Karjala v Jönköpingu a Helsinkách nedostal mezi oceněné hráče, přestože se útočník Jaroslav Bednář s čtyřmi góly podělil s Finem Jarkkem Immonenem o prvenství v tabulce střelců a Roman Červenka byl s čtyři asistencemi nejlepším nahrávačem turnaje.

Článek

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje i All Star tým podle akreditovaných novinářů byli vybráni jen z týmů vítězného Ruska a druhého Finska. Na poslední Čechy ani třetí Švédy se nedostalo.

Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Fin Petri Vehanen a dostal se i do nejlepší šestice turnaje, stejně jako nejlepší útočník - Rus Alexej Morozov. Ocenění pro nejlepšího zadáka získal Fin Lasse Kukkonen, v All Star týmu se ale objevili na pozici beků jeho krajan Mikko Mäenpää a Rus Vitalij Proškin.

V útoku zaujali novináře vedle Morozova také další ruský forvard Danis Zaripov a Fin Jarkko Immonen, který byl s pěti body i nejproduktivnějším hráčem turnaje.

Přehled individuálních ocenění turnaje Karjala:
Nejlepší brankář: Petri Vehanen (Finsko).
Nejlepší obránce: Lasse Kukkonen (Finsko).
Nejlepší útočník: Alexej Morozov (Rusko).
All Star tým:
Petri Vehanen (Finsko) - Vitalij Proškin (Rusko), Mikko Mäenpää (Finsko) - Alexej Morozov (Rusko), Jarkko Immonen (Finsko), Danis Zaripov (Rusko).

Reklama