Hlavní obsah

Finové přivezou do Prahy osm hráčů z širší olympijské nominace

HELSINKY

Osm hokejistů, jejichž jména figurují v širší olympijské nominaci, zařadil trenér finské reprezentace Jukka Jalonen do týmu, který se představí na turnaji Channel One Cup. Třetí díl seriálu Euro Hockey Tour zahájí hráči Suomi ve čtvrtek 17. prosince v Praze zápasem proti České republice.

Foto: David W Cerny, Reuters

Finský hokejista Joonas Kemppainen (vlevo) oslavuje se spoluhráčem Juuso Puustinenem gól v utkání proti Švédsku.

Článek

V širší olympijské nominaci figurují obránci Petteri Nummelin, Ossi Väänänen, Teemu Aalto, Janne Niskala a útočníci Ville Peltonen, Jarkko Immonen, Petri Kontiola a Antti Pihlström. Někteří z nich mají podle finských médií reálnou šanci se do výběru pro Vancouver prosadit.

Jalonen zařadil do dvaadvacetičlenného kádru pět hráčů z Kontinentální ligy, tři ze švédské nejvyšší soutěže a Nummelina, hrajícího ve Švýcarsku. Zbytek, včetně nováčků Mikka Kuukky a Miikky Tuomainena, hraje doma ve Finsku.

Finové jsou v průběžném pořadí EHT druzí za vedoucím Ruskem. V předešlých dvou turnajích nasbírali deset bodů, o jeden více než čeští reprezentanti.

Nominace:
Brankáři: Iiro Tarkki (Blues Espoo), Teemu Lassila (Hämeenlinna),
obránci: Mikko Mäenpää (Hämeenlinna), Mikko Kuukka (Ilves Tampere), Tomi Pettinen (Rauma), Teemu Aalto (Oulu), Petteri Nummelin (Lugano/Švýc.), Ossi Väänänen (Minsk/KHL), Pasi Puistola (Jönköping/Švéd.), Janne Niskala (Frölunda/Švéd.),
útočníci: Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara, Tuomas Pihlman (všichni Jyväskylä), Jukka Hentunen (Jokerit Helsinky), Antti Erkinjuntti (TPS Turku), Jori Lehterä (Tappara Tampere), Miikka Tuomainen (Rauma), Ville Peltonen (Minsk/KHL), Jarkko Immonen (Kazaň/KHL), Petri Kontiola (Magnitogorsk/KHL), Leo Komarov (Dynamo Moskva/KHL), Antti Pihlström (Färjestad/Švéd.).

Reklama