Hlavní obsah

HOKEJ ON-LINE: Češi porazili Finy 3:2. V nájezdech rozhodl Kvapil

PRAHA

Letošní česká hokejová reprezentační sezóna je zatím tristní. Tři zápasy, stejný počet porážek a skóre 4:12. Takový byl listopadový turnaj Karjala. Co ukáže dnešní první zápas na Channel One Cupu? Český národní tým hraje od 17:30 v Helsinkách s domácím Finskem. Utkání můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Martti Kainulainen, ČTK/AP

Petr Koukal slaví se svými spoluhráči gól do sítě Finska v úvodním utkání Channel One Cupu v Espoo.

Článek

„Cíle jsou vždy nejvyšší, záleží, co se vám povede. Žádáme od hráčů přístup, který měli na mistrovství světa, aby každý měl čisté svědomí, žádáme maximum,“ pověděl v úterý na srazu v O2 areně trenér Alois Hadamczik, který nejvíce lituje absence Romana Červenky z Omsku. Ten léčí otřes mozku společně se spoluhráčem Martinem Škoulou. Oba byli napadeni při pátečním utkání KHL s Čechovem.

Národní tým odletěl k dnešnímu utkání už ve středu. Pro jistotu. „Důvodem je počasí, pokud bychom nemohli odletět ve čtvrtek, tak to by byl mezinárodní skandál, vstupenky jsou prodané, to by nebylo milé. Do budoucna by to mohlo pokazit vztahy mezi svazy,“ vysvětlil dřívější odlet Hadamczik.

I přes listopadový propadák trenér mužstvu před druhou evropskou zkouškou věří. „Tým je kvalitní, minule došlo k chybách, které jsem nemohl předvídat. Musíme hrát zarputile v obraně. Češi jsou ale chytří hokejisté, umí dávat góly. Základ je nedělat díru do střechy, aby vám nepršelo na hlavu,“ zvolil neobvyklý příměr Hadamczik.

Channel One Cup
Finsko - Česko 2:3 Branka: 40. Komarov, 55. Wirtanen  - 17. Kvapil, 53. Lojek, rozhodující nájezd proměnil Kvapil.on-line

Reklama

Související témata: