Hlavní obsah

Hadamczik přijel na sraz s předstihem, pardubická pětka nestihla poradu

PRAHA

V této sezóně potřetí. Česká hokejová reprezentace se v úterý po poledni sešla v pražské O2 Areně, kde se připravuje na další podnik Euro Hockey Tour. Tým vedený trenérem Aloisem Hadamczikem má před sebou turnaj Oddset Hockey Games. Na první poradě, která proběhla ve slávistické šatně, chyběl útočník Minsku Zbyněk Irgl, který přiletěl až po čtrnácté hodině. Mezi opozdilce se zařadila výprava z Pardubic, která měla zpoždění kvůli dopravní nehodě před Prahou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Vondrka a Petr Průcha poslouchají pokyny trenéra Hadamczika na srazu české hokejové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

„Irgl přiletí odpoledne, včera ještě hrál. Připojí se během tréninku,“ vysvětlil Hadamzik, který ale pokáral opozdilce z Pardubic, ti přišli až v průběhu porady. A bylo jich pět - Koukal, Průcha, Nakládal a oba Kolářové.

„Není to příjemné, když má člověk sraz, tak očekává, že tu hráči budou. Drama z toho dělat nebudu, ale upozornil jsem kluky, že mohli přijet do Prahy o dvě hodiny dřív a dát si kafe. Když letíte do Ameriky, tak musíte být na letišti také o dvě hodiny dříve. Třeba já tu byl v jedenáct ráno. Budou pod větším tlakem, budu na ně přísný,“ pohrozil na oko trenér.

Český národní tým odlétá do Stockholmu ve středu v jedenáct hodin dopoledne z pražské Ruzyně. Večer ještě absolvuje trénink. Ve čtvrtek sehraje od 19 hodin zápas se Švédskem. V sobotu změří síly v poledne s Finskem, v neděli zakončí švédský turnaj s Ruskem také od 12 hodin a večer ve 21 hodin se výprava vrací do Prahy.

V úterý se k týmu připojil i nejstarší hráč mužstva Petr Nedvěd. „Už malinko vím, do čeho jdu. Tehdy to byl trochu krok do neznáma, bylo tam dost otazníků,“ připomněl liberecký útočník listopadovou nominaci po patnácti letech. „Vždycky si musíte dávat cíle, jsem rád, že jsem součástí týmu,“ dodal nejproduktivnější hráč extraligy.

Po delší době na sraz národního mužstva dorazil devětadvacetiletý forvard Tomáš Netík, který hrál za Česko naposledy 12. dubna 2009. Na kontě má 27 reprezentačních startů, ve kterých vstřelil šest gólů. Převážnou část sezóny hrál KHL za popradského Lva, ale po ztrátě naděje na play-off slovenský klub část týmu rozpustil po Evropě a Netík odešel před pár dny do švédského Växjö.

„Moc jsem se sem těšil, chvíli jsem pauzíroval, jsem tu po delším čase. Pozvánka mě mile překvapila. Bylo to trochu hektický, měl jsem krátkou chvíli na sbalení. Měl jsem dva dny na stěhování z Popradu, ještě jsem tam musel odehrát zápas, ale nic co by se nedalo zvládnout, tohle patří k naši práci,“ dodal bývalý sparťan, který ještě ráno stihl snídani se sparťanským obráncem Janem Hanzlíkem.

Na loňských Švédských hrách česká reprezentace neuspěla. Prohrála vysoko s domácím celkem 1:6, poté nestačila v nájezdech na Finsko 2:3 a turnaj zakončila zápasem s Ruskem, to vyhrálo 4:2.

Rozpis zápasů na Oddset Hockey Games
Čtvrtek 9. února:
18:30 Finsko - Rusko
19:00 Švédsko - Česko (ČT4, 18:30)
Sobota 11. února:
12:00 Česko - Finsko (ČT4, 11:30)
16:30 Švédsko - Rusko
Neděle 12. února:
12:00 Česko - Rusko (ČT4, 11:30)
15:30 Švédsko - Finsko

Reklama