Hlavní obsah

Irgl se na Channel One Cupu nepředstaví, nahradil jej Radil

Praha

Hokejový útočník Zbyněk Irgl z Dinama Minsk se kvůli problému se zánětem nepředstaví v dresu české reprezentace na Channel One Cupu. Kouč Alois Hadamaczik dodatečně povolal Lukáše Radila z Pardubic, který bude v národním týmu debutovat. Informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl na srazu hokejové reprezentace

Článek

Kouč Alois Hadamczik chtěl čekat, zda se Irgl ještě nedá zdravotně dohromady a nebude k dispozici alespoň pro víkendové zápasy v Soči proti Švédsku a Rusku. "Jeho stav se nelepší," uvedl Zikmund. Irgl už chyběl na pondělním srazu národního týmu a vrátil se do Minsku. V klubu nehrál poslední dva zápasy před pauzou a bude se dávat zdravotně do pořádku.

Třiadvacetiletý Radil je třetím nejproduktivnějším hráčem Pardubic v této sezoně, když nasbíral ve 27 zápasech 21 bodů za 11 branek a 10 asistencí. "Připojí se k týmu dnes navečer. Zítra s týmem absolvuje rozbruslení, bude i na soupisce do zápasu s Finskem, ale s největší pravděpodobností ještě nenastoupí," doplnil Zikmund.

Radil hraje v Pardubicích v útoku s dalšími členy kádru pro Channel One Cup Robertem Kousalem a Tomášem Noskem, který je rovněž reprezentačním nováčkem.

Reklama