Hlavní obsah

Zranění Přibyl s Kvapilem na Karjale dohráli

Örnsköldsvik

Česká hokejová reprezentace se ve zbylých dvou víkendových zápasech turnaje Karjala bude muset obejít bez zraněných útočníků Daniela Přibyla a Marka Kvapila. Přibyl kvůli nataženým břišním svalům vynechal už čtvrteční utkání se Švédy, Kvapil z něho odstoupil na začátku druhé třetiny s poraněnými kolenními vazy. Oba hráči mužstvo opustí v sobotu a poletí domů. Informaci potvrdil lékař národního týmu Tomáš Vyskočil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil.

Článek

Nejproduktivnější hráč probíhající sezóny české extraligy Přibyl měl proti Švédům nastoupit v útočné formaci se spoluhráčem ze Sparty Buchtelem a Horákem, na rozbruslení před zápasem si ale natáhl břišní svaly, a tak místo něj musel naskočit Milan Gulaš.

Kvapila, jenž se do reprezentace vrátil po čtyřech letech, fauloval na konci první třetiny Švéd Nygren. Třicetiletý útočník se sice ještě v úvodu prostřední části hry zkusil vrátit na led, utkání ale nakonec kvůli poraněným kolenním vazům nedohrál.

Premiérový zápas Vladimíra Vůjtka na střídačce českého národního týmu skončil výhrou Švédska 6:2. Reprezentace se dnes letecky přesouvá do Helsinek, hlavního dějiště turnaje Karjala. V sobotu nastoupí proti Finům, o den později turnaj zakončí proti Rusům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články