Hlavní obsah

Vůjtkovi se omluvil Kvapil, premiéra v národním týmu tak čeká dlouhána Urbana

Praha
Aktualizováno

Nominaci na Channel One Cup zveřejnil v úterý a hned o den později už v ní musel trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek udělat první změnu. Ze zdravotních důvodů se mu totiž omluvil útočník Medveščaku Záhřeb Marek Kvapil, místo kterého povolal 202 centimetrů vysokého forvarda Tomáše Urbana z Mladé Boleslavi. Toho tak příští týden čeká na turnaji hraném v Praze a Moskvě debut za národní tým.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský hokejový útočník Tomáš Urban má důvod k radosti - příští týden se dočká premiérového startu v seniorském národním týmu.

Článek

Třicetiletý Kvapil se pro listopadový turnaj Karjala vrátil do reprezentace po dlouhých čtyřech letech, jenže hned v prvním zápase si natáhl vnitřní postranní vaz v koleni, což mu neumožnilo v turnaji pokračovat.

"Jevil se velice dobře, ale bohužel odehrál jen jednu třetinu a zranil se. Takže mu dáváme další šanci, aby se ukázal ve více zápasech," uvedl v úterý Vůjtek. K tomu ale nedojde, a tak padla volba na Urbana, jenž figuroval mezi náhradníky pro Channel One Cup.

Rovněž třicetiletý Urban zažívá v Mladé Boleslavi, do které zamířil v létě z Liberce, svou dosud nejpovedenější sezónu v kariéře. Dvoumetrový útočník je s devatenácti kanadskými body (devět gólů a deset asistencí) nejproduktivnějším hráčem Bruslařského klubu.

Nominace na turnaj Channel One Cup:
Brankáři:
David Rittich (Mladá Boleslav)
Dominik Furch (Omsk/KHL)
Alexander Salák (Novosibirsk/KHL)
Obránci:
Tomáš Voráček (Mladá Boleslav)
Jakub Jeřábek (Plzeň)
Milan Doudera (Třinec)
Radim Šimek (Liberec)
Jan Rutta (Chomutov)
Michal Kempný (Omsk/KHL)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Riga/KHL)
Útočníci:
Roman Červenka (Chomutov)
Dominik Kubalík (Plzeň)
Jakub Valský (Liberec)
Jan Buchtele (Sparta)
Martin Zaťovič (Togliatti/KHL)
Jan Kovář
Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk/KHL)
Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL)
Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.)
Tomáš Urban (Mladá Boleslav)

Urban je druhým nováčkem ve Vůjtkově výběru pro druhý podnik Euro Hockey Tour v sezóně. Premiéru si odbyde i obránce Chomutova Jan Rutta.

Reprezentace vstoupí do Channel One Cupu příští čtvrtek zápasem s Finy v nejspíše vyprodané pražské O2 areně. V pátek se národní tým přesune do hlavního dějiště turnaje Moskvy. Tam ho v sobotu čeká Švédsko a o den později uzavře turnaj, který naposledy vyhrál v roce 2013, s domácí sbornou.

Reklama