Hlavní obsah

Dočká se Přibyl? Snad se třetí pokus povede, doufá sparťanský útočník

Praha

Snad si veškerou smůlu v reprezentaci vybral a zítra skutečně Daniel Přibyl zažije už dvakrát odloženou premiéru v českém dresu. Odmítá ale, že by se z obavy před další ranou osudu v extraligových zápasech nějak podvědomě šetřil. „Hrál jsem normálně, naplno, doufám, že všechno bude bez problémů,“ věří čtyřiadvacetiletý útočník hokejové Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanští útočníci Daniel Přibyl (vpředu) a Jan Buchtele na loňském srazu hokejové reprezentace.

Článek

Přibyl odjel už v listopadu na Karjalu, jenže natažené břišní svaly z rozbruslení před úvodním duelem ve švédském Örnsköldsviku mu znemožnily debut a místo turnaje odjel předčasně domů. V nominaci přitom figuroval už minulou sezónu, jenže to mu zase čáru přes rozpočet udělaly bolesti kyčle, a tak místo sebe poslal omluvenku. „Už mi to kvůli zranění dvakrát uteklo, snad se třetí pokus povede. Těším se, ale snažím se vše i s ohledem na ta předchozí zklamání, kdy mě tělo nepodrželo, nějak zvlášť neprožívat," říká.

Oceňuje, že mu trenér Vůjtek dává další šanci. „Fakt si toho vážím, jen se tím nechci cítit nějak zavázaný. Moc mi totiž nepomáhá, když se snažím někomu zavděčit. Než myslet na to, co se mnou a kolem mě bylo, budu spíš chtít na ledě odevzdat to nejlepší, co umím," umiňuje si Přibyl. Druhým debutantem pro zítřejší zápas je další sparťan Marek Hrbas.

Přibyl: Buchtele se choval bratrsky

Útočník navíc naskočí v lajně s Janem Buchtelem, aby ukázali trenérům, jestli fungující sparťanská souhra může klapat i v reprezentaci. „Sám jsem na to zvědavý, cítím se docela dobře. Možná trochu jednodušší to pro mě teď může být tím, že už jsem přece jen atmosféru nároďáku nějak okusil a alespoň pár tréninků odjezdil," míní sparťanský centr.

Buchtele naopak v této sezóně odehrál za národní tým úplně všechno. „Když jsme jeli na sraz do Ostravy, žádné vtípky na můj účet neměl, choval se bratrsky. Být spolu na ledě by snad mohlo prospět oběma, jsme na sebe hodně zvyklí," usmívá se Přibyl.

Po dvojí smůle pro něj může být náplastí, že si nakonec premiéru vychutná v domácím prostředí. „Na třinecký led nemám žádnou speciální vzpomínku. Má být ale vyprodáno, takže kulisa bude jistě fajn. Rusové sem posílají docela neznámá jména, ovšem mohou být draví, hodně nepříjemní," uvažuje Přibyl o soupeři.

Porazí čeští hokejisté ve čtvrtek Rusko?
Ano
83,1 %
Ne
16,9 %
Celkem hlasovalo 413 čtenářů.

Reklama

Související témata: