Hlavní obsah

Duda se v prvním zápase za Ilves uvedl dvěma asistencemi

PRAHA

Hokejista Radek Duda se uvedl v novém angažmá v Ilvesu Tampere dvěma asistencemi, kterými svému týmu pomohl k výhře 4:3 na ledě Pelicans Lahti. Český útočník, který do finské ligy přestoupil minulý týden ze švédského Malmö, nejprve přihrál na vyrovnávací gól na 1:1, v závěru druhé třetiny pak asistoval i u vítězné branky.

Článek

Brankář Roman Čechmánek přišel ve švédské hokejové lize o čisté konto až necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny a jeho Linköping nakonec na domácím ledě remizoval 1:1 s HV 71. Druhý tým soutěže vedl od třetí minuty a český gólman dlouho držel jeho naděje na výhru, kterou by se od soupeře v tabulce bodově odpoutal, v závěru ale v oslabení inkasoval. Nerozhodné skóre se pak nezměnilo ani v prodloužení.

Příležitost využila Timra, která po výhře 4:2 nad Färjestadem zvýšila svůj náskok v čele tabulky na devět bodů.

Švédsko - 6. kolo:
Linköping - HV 71 1:1 po prodl., Malmö - Skelleftea 1:3, Timra - Färjestad 4:2.
Finsko - 25. kolo:
Pelicans Lahti - Ilves Tampere 3:4 (za hosty Duda 0+2), TPS Turku - Lukko Rauma 5:2 (za hosty Platil 0+1).

Dva góly Jana Alinče pomohly hokejistům Krefeldu k výhře 5:3 na ledě Augsburgu v zápase 21. kola německé ligy. Český útočník se trefil dvakrát v druhé třetině a dostal svůj tým do vedení 3:0.

První místo v soutěži stále drží Mannheim, který zvítězil 5:3 v Duisburgu. Čtyři body na něj dál ztrácí Ingolstadt, kterému k výhře 4:1 nad úřadujícími šampiony z týmu Eisbären Berlín pomohl jednou asistencí Jakub Ficenec.

Německo - 21. kolo:
Augsburg - Krefeld 3:5 (za hosty Alinč 2+0), Duisburg - Mannheim 3:5, Düsseldorf - Straubing 4:0, Hamburk - Frankfurt 3:2, Hannover - Iserlohn 2:1, Ingolstadt - Eisbären Berlín 4:1 (za domácí Ficenec 0+1), Kolín nad Rýnem - Norimberk 3:4 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: