Hlavní obsah

Hamburk postoupil do čtvrtfinále německé ligy

BERLÍN

Hokejisté Hamburku si v neděli vybojovali v předkole play off německé ligy postup do čtvrtfinále. Na ledě Krefeldu zvítězili 5:3 a po dvou výhrách postoupili, v boji o semifinále narazí na Düsseldorf.

Článek

Situaci si naopak zkomplikoval obhájce titulu Eisbären Berlín, který na vlastním ledě prohrál s Frankfurtem 1:2 a dovolil soupeři vyrovnat v sérii na 1:1. Rozhodující třetí zápas je na programu v úterý, na vítěze duelu čeká Mannheim.

Marek a Kudrna dvakrát skórovali v úvodu play-off

Čeští útočníci Jan Marek a Jaroslav Kudrna dali po dvou gólech v úvodním osmifinálovém utkání ruské hokejové ligy a měli lví podíl na vítězství Magnitogorsku nad Podolskem 7:1.

Čtvrtý tým základní části dosáhl na úvod play-off nejvýraznější výhry. Kazaň, která dlouhodobou soutěž ovládla a obhajuje titul, začala v osmifinále vítězstvím 4:2 nad Novokuzněckem.

Malmö vyhrálo v baráži švédské ligy i podruhé

Hokejisté Malmö vyhráli i ve druhém kole baráže švédské ligy. Björklöven v neděli porazili 3:0 a se šesti body drží první místo v tabulce. Stejně bodů má i Skelleftea, která zvítězila na ledě Leksandu 2:1.

Lahti postoupilo do čtvrtfinále finské ligy

Pelicans Lahti v neděli ve druhém utkání předkola play-off finské hokejové ligy porazili TPS Turku 3:1 a zajistili si postup do čtvrtfinále. V prvním duelu série hrané dva vítězné zápasy vyhrálo Lahti na soupeřově ledě 2:0. Ve čtvrtfinále narazí celek, za který hraje český obránce Jiří Hunkes, na Kärpät Oulu.

Německo - předkolo play-off, 2. zápasy:
Krefeld - Hamburk 3:5 - konečný stav série 0:2, Eisbären Berlín - Frankfurt 1:2 - stav série 1:1.
Rusko - osmifinále, 1. zápasy:
Kazaň - Novokuzněck 4:2, Omsk - Viťaz Čechov 5:1, Ufa - Petrohrad 2:1 v prodl., Magnitogorsk - MVD Podolsk 7:1 (Kudrna 2+1, Marek 2+0), Novosibirsk - Nižněkamsk 2:0, CSKA Moskva - Togliatti 4:1, Jaroslavl - Dynamo Moskva 3:2, Chimik MO - Čerepovec 3:0.
Švédsko - baráž, 2. kolo:
Björklöven - Malmö 0:3, Rögle - Södertälje 2:4, Leksand - Skelleftea 1:2.
Finsko - předkolo play off, 2. zápas:
Lahti - TPS Turku 3:1 - konečný stav série 2:0.

Reklama

Související témata: