Hlavní obsah

Hnilička chytal, ale jeho Ufa prohrála na nájezdy

MOSKVA

Teprve podruhé se v lednu dostal do branky Ufy v ruské superlize český reprezentant Milan Hnilička. Proti hokejistům Podolsku předvedl jen patnáct úspěšných zásahů a při nájezdech už páté porážce lídra ruské ligy v tomto měsíci nezabránil. Náskok klubu se ztenčil na sedm bodů před rivalem z Magnitogorsku.

Foto: www.hcsalavat.ru

Milan Hniličkav dresu Ufy

Článek

„Mrzí mě, že to nevyšlo vítězně, když po třech týdnech zase přišla moje příležitost. V tréninku si přidávám, ale nasazování gólmanů tu nemá logiku. Můj osobní pocit není špatný, ale největší jistotu má v brance Jeremenko a pro mě nemá cenu, abych to nějak řešil, i když mi hlavou stále vrtá,“ litoval Hnilička, jenž v superlize odchytal osm utkání s průměrem 2,04 gólu a úspěšností zásahů pod 89 procent.

Porážku si ve 48. kole připsal i druhý český gólman v Rusku Dušan Salfický, jehož Nižnij Novgorod je na opačném pólu tabulky než Ufa. Torpedo podlehlo doma 1:3 Novosibirsku a právě na svého dnešního soupeře ztrácí na posledním místě už pět bodů. Jediným českým střelcem v programu kola byl Josef Straka, jenž gólem a nahrávkou pomohl k vítězství Čerepovce 5:2 v Petrohradu.

Rusko - 48. kolo:
CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:0, Jaroslavl - Chimik MO 4:7 (Igrl 0+1 - Bulis 0+2), Magnitogorsk - Omsk 4:2 (za hosty Rosa 0+1), Nižnij Novgorod - Novosibirsk 1:3, Novokuzněck - Čeljabinsk 5:2, Petrohrad - Čerepovec 2:5 (za hosty Straka 1+1, Hořava 0+1), Spartak Moskva - Togliatti 2:4, Ufa - MVD Podolsk 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Blaťák 0+1), Viťaz Čechov - Nižněkamsk 2:1.

Reklama

Související témata: