Hlavní obsah

Útočník Fiala je na testech v Kärpätu Oulu

OULU

Český hokejový útočník Ondřej Fiala je na týdenním testu v týmu finského mistra Kärpätu Oulu, jeho dalším působištěm by nicméně měl být moskevský Spartak. Do Finska odcestoval před odletem do Moskvy, protože neměl vízum. Spartak v minulých dnech potvrdil, že má o dvacetiletého útočníka zájem a Fiala by tam měl s týmem vedeným českém trenérem Milošem Říhou uzavřít smlouvu.

Článek

"Ondru testoval Spartak týden tady v Česku, ale hráč neměl víza, takže za týmem teprve odletí. Proto zamířil do Kärpätu, aby se ukázal, kdyby to se Spartakem nevyšlo," řekl hráčův zástupce František Tausch ze společnosti Global Management Group. "Ještě není nic podepsané. Dokonce se ozval jeden tým z NHL, ale vypadá to, že bude hrát v Evropě," doplnil Tausch.

Fialu si vybrala v roce 2006 ve druhém kole draftu Minnesota, ale nováčkovskou smlouvu mu nenabídla. Ve WHL hrál nejdříve za Everett Silvertips, odkud na začátku uplynulé sezony zamířil do týmu Saskatoon Blades. Celkem v 61 duelech nasbíral 53 bodů za 20 gólů a 33 asistencí.

Reklama

Související témata: