Hlavní obsah

Hokejový útočník Tenkrát se vrací po čtyřech letech do Oulu

OULU

Český hokejový útočník Petr Tenkrát se po čtyřech letech vrací do Kärpätu Oulu. Do finského klubu zamířil třiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006, poté co se dohodl na rozvázání smlouvy ve švédské Skelleftee. Do Kärpätu se vrací z hostování ve švýcarském Fribourgu také další český forvard Pavel Rosa. "Je to, jako bych šel domů. Mám v Oulu hodně kamarádů, je to skvělý klub a mám na něj vzpomínky ze čtyřletého působení," řekl Tenkrát oficiálním internetovým stránkám Kärpätu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Tenkrát ještě v kladenském dresu obchází Kántora z Brna.

Článek

Stejně jako Rosa by měl nastoupit k prvnímu utkání sezony až v úterý 26. října proti Ässätu Pori.

Tenkrát působil ve Skelleftee od minulé sezony, kdy přišel po dvouletém působení v jiném klubu Elitserien Timra IK. V této sezoně nastoupil v devíti duelech a nebodoval. "Potěšilo mě, že mi Kärpät dává šanci. Ve Skelleftee jsem v poslední době hrál jen pár střídání, neměl jsem možnost ukázat své schopnosti," doplnil Tenkrát, který se dohodl v Oulu na smlouvě do konce sezony.

Kärpat je aktuálně ve finské lize sedmý. Tenkrát s ním v letech 2002 až 2006 vedle dvou triumfů získal i stříbro a bronz. "Věřím, že mužstvu pomohu a nabídneme fanouškům další úspěchy," doplnil Tenkrát. Bývalý hráč Kladna hrál ve Finsku také za Hämeenlinnu a Ilves Tampere, v NHL pak za Anaheim, Nashville a Boston.

Rosa se vrací po krátkém hostování ve Fribourgu, kde zaznamenal v této sezoně v 11 utkáních 17 bodů za šest branek a 11 asistencí, což jej řadí na osmé místo kanadského bodování švýcarské ligy. Trenér Oulu Mikko Haapakoski se těší na české posily. "Oba zvýší konkurenci v našem útoku, která nám teď chyběla," prohlásil Haapakoski.

Reklama

Související témata: