Hlavní obsah

Ševc měl nejlepší bilanci v play off švédské ligy

STOCKHOLM

Český obránce Martin Ševc z mistrovského Färjestadu ovládl bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v play off švédské hokejové ligy. Devětadvacetiletý kladenský odchovanec si připsal devět plusových bodů, o jeden více než jeho kluboví spoluhráči Jonas Junland a Mattias Sjögren.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Färjestadu Martin Ševc

Článek

Ševc, který získal s Färjestadem titul už potřetí, statistiku plus/minus v Elitserien vyhrál v roce 2009 v základní části i následně v play off při cestě za triumfem. Díky sedmi bodům za dvě branky a pět asistencí ze 14 zápasů byl v letošním play off pátým nejproduktivnějším obráncem a celkem skončil v kanadském bodování čtrnáctý.

Produktivitu vyhrál další hráč Färjestadu Mikael Johansson, který ve 14 zápasech nasbíral 13 bodů za pět branek a osm asistencí. Druhý skončil další zástupce mistra Rickard Wallin se stejným počtem bodů za čtyři trefy a devět přihrávek.

Nejlepším střelcem se stal se sedmi góly Erik Forssell z týmu poraženého finalisty Skelleftey. O pozici nejlepšího nahrávače se podělili Wallin a Kanaďan Chris Abbott z Luley s devíti asistencemi.

Reklama

Související témata: