Hlavní obsah

Griga: K Česku máme blízko geograficky i fotbalově

SENICA

S nadsázkou se dá říci, že je to český celek ve slovenské lize. „K Česku máme blízko geograficky, protože Senica leží třicet kilometrů od Hodonína. A jak já, tak i sportovní manažer Dušan Vrťo trošku známe český fotbal. Působili jsme v něm a docela jsme si ho dobře zmapovali. Čeští hráči jsou pro nás finančně dostupní. Na konci smlouvy za ně nemusíme platit, takže k nám přicházejí zadarmo,“ řekl pro Sport cz. trenér Senice Stanislav Griga.

Foto: ARCHIV

Stanislav Griga

Článek

Loni dali čeští hráči ve službách Senice Smetana a Diviš dohromady osmadvacet gólů (18+10). Jenže Smetana zamířil po skončení hostování z Liberce do belgického St. Truidenu  a Diviš se nejprve vrátil do přípravy Liberce. „Ale v úterý jsme se dohodli na jeho návratu do Senice, což je skvělá zpráva. Snad mu forma vydrží. A pomoci v koncovce mu mohou Kroupa, Kalabiška nebo Hošek,“ uvažuje Griga.

A myslí už na evropský pohár. „Salcburk je úplně někde jinde finančně i hráčskou kvalitou. Naše akcie nejsou vysoké. Mohli jsme dostat Mohuč, nebo Bruggy, takže se nedal soupeř příliš vybírat. Bereme Evropskou ligu jako odměnu za loňské druhé místo v lize,“ tvrdí kouč.

A jak vzpomíná na svoje angažmá v české lize? „Dodnes si vážím toho, že jsem pracoval v Liberci společně s Víťou Lavičkou. Před třemi týdny jsme byli spolu v Praze na obědě, jsme pořád v kontaktu. Do Prahy jezdím často. Vím, že si mě fanoušci pamatují i z trenérského postu ve Spartě. Pořád mě ale mrzí nucený odchod z Viktorie Žižkov. Mám z toho pachuť na jazyku. První sezóna byla úžasná, ale během pěti kol dalšího ročníku se všechno smazalo. I když jsem tam prožil při loučení negativní zkušenost, postup do ligy Viktorce přeji,“ tvrdí Griga.

A návrat do Česka? „To je předčasné téma. Pokaždé záleží na nabídce. Je pravda, že českou ligu pořád sleduji i kvůli případným hráčským posilám pro svůj klub, ale momentálně mám práci v Senici, která mě uspokojuje,“ říká senický trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.