Hlavní obsah

Bednář míří do Omsku

PRAHA

Hokejový útočník Jaroslav Bednář se po ukončení smlouvy s týmem Florida Panthers v NHL dočkal nového angažmá. Podle vyjádření jeho agenta Ivana Hlinky pro Sport.cz se dohodl na smlouvě s ruským Avangardem Omsk. Po zkušenostech v českém hokeji, finské lize a zámořské NHL si tak nyní Bednář na vlastní kůži vyzkouší hru i v ruské nejvyšší soutěži.

Článek

"Jarda s Omskem uzavřel smlouvu do konce sezóny a v nejbližších dnech odcestuje do Ruska," řekl Sportu.cz Ivan Hlinka, jenž společně s Petrem Svobodou hráče zastupuje. V Omsku už působí další čeští hokejisté Pavel Patera a Tomáš Vlasák.

Navíc je v týmu i Slovák Richard Kapuš, čímž má klub vyčerpanou kvótu tří povolených cizinců v kádru. Teď navíc přijde Bednář, takže jeden z hráčů bude muset vysedávat na lavičce. V úvahu nejvíce přichází právě Kapuš, který v 26 zápasech ruské ligy vstřelil jen tři góly. Navíc Patera s Vlasákem jsou posledními vítězi bodování celé soutěže.

S Bednářem v Omsku počítají.

"Jak to Omsk vyřeší s nadbytečným počtem cizinců, je jeho věc. S tím musel při angažování dalšího počítat," uvedl Hlinka. Podle něj ale v klubu s Bednářem počítají a slibují si od něj zvýšení produktivity.

Bednář se dnes objevil v pražských Letňanech, kde vyjel na led s hráči Sparty, kteří jsou momentálně ve stavu zraněných nebo nemocných. Sportu.cz to potvrdil sportovní ředitel Sparty Miroslav Kuneš, kterého mrzelo, že se hráči nemohl v minulých dnech dovolat.

Návrat do Sparty není vyloučen

"Jardu Bednáře jsme sháněli hned jak jsme se dozvěděli o jeho konci na Floridě," vysvětluje Kuneš. "Ale dovolali jsme se jen na jeho agenta Svobodu, který nám měl na hráče zprostředkovat kontakt. Nejspíš na to asi zapomněl," dodal Kuneš, jenž se s Bednářem viděl až dnes a k působení v Rusku mu popřál hodně štěstí.

Sparta vlastní na Bednáře hráčská práva v extralize. A po dnešním rozhovoru Kuneše s hráčem není vyloučeno, že se Bednář na Spartě objeví po angažmá v Omsku.

Reklama

Související témata: