Hlavní obsah

Hokejisté Zvolena zaskočili ve finále Trenčín

PRAHA

Překvapení se zrodilo v úvodním duelu finále slovenské hokejové extraligy, v němž favorizovaný Trenčín přivítal v úterý na svém ledě Zvolen. Domácí se sice dostali rychle do vedení, hostující celek ale stačil v prostřední části vyrovnat a nakonec rozhodl v patnácté minutě prodloužení o vítězství Zvolena útočník Rajčák.

Článek

Gólový účet vyrovnaného duelu otevřel v 12. minutě v přesilovce český legionář v domácím týmu František Bombic z přihrávky krajana Jiřího Heše a trenčínské mužstvo vyhrálo první třetinu 2:1.

Hned v úvodní minutě druhé části hry ale zvolenský kanonýr Bartek vyrovnal a další gól viděli diváci až v nastaveném čase. V 75. minutě dal vítěznou branku Rajčák a zajistil Zvolenu už páté vítězství v play-off v prodloužení.

Druhý finálový zápas se hraje ve středu 31. března opět v Trenčíně od 17:00. K zisku trofeje je zapotřebí čtyř vítězství.

Slovensko - finále, 1. zápas
Dukla Trenčín - HKm Zvolen 2:3 pp
Třetiny: 2:1, 0:1, 0:0 - 0:1. Branky: 12. Bombic, 17. Fabuš - 19. Harabín, 21. Bartek, 75. Rajčák. Rozhodčí: Marušin - Gajan, M. Halecký. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6150. Stav série: 0:1.

Omsk se střetne ve finále s Magnitogorskem

Stejně jako před třemi lety se o ruský titul utkají hokejisté Omsku a Magnitogorsku. Omsku stačily proti Togliatti k postupu tři zápasy, svěřenci trenéra Marka Sýkory pak přešli v semifinálové sérii přes Kazaň s dalším českým koučem Vladimírem Vůjtkem ve čtyřech duelech.

Magnitogorsk, ruský mistr z roku 2001 a letošní vítěz základní části soutěže, učinil rozhodující krok do finále vítězstvím 4:1 v Kazani. V pondělí na tamním ledě sice domácímu týmu podlehl 2:3 v prodloužení, ale dnes si zajistil náskok už v první třetině. Slovenský útočník Ľubomír Vaic se nejprve trefil v přesilovce a o tři minuty později přihrál na druhý gól Eduardu Kuděrmětovovi.

V druhé části hry zvýšil už na 3:0 pro hosty v další početní výhodě Jevgenij Varlamov a Kazaň se dostala ke slovu až na počátku závěrečného dějství, kdy skóroval německý reprezentant Jan Benda. Domácí pak hned dvakrát zkusili odvolat gólmana Andreje Careva a hrát s šesti muži v poli, ale půl minuty před koncem poslal puk do jejich prázdné branky Alexej Kajgorodov.

Za Omsk hraje trio českých útočníků Jaroslav Bednář, Pavel Patera a Tomáš Vlasák, v týmu Magnitogorsku bude o titul bojovat obránce Martin Čech. Finále začne v neděli 4. dubna. Naopak pro kazaňskou trojici Zdeněk Orct, Robert Kántor, Radek Duda sezona skončila, nikdo z nich se na ledě neobjevil ani v dnešním duelu.

Rusko - semifinále, 4. zápas
Kazaň - Magnitogorsk 1:4 - konečný stav série 1:3

Färjestad první finálový zápas prohrál

Hokejisté HV 71 vstoupili lépe do finále švédské nejvyšší soutěže. Na ledě Färjestadu dnes vyhráli 3:0 a získali první ze čtyř vítězství nutných k zisku titulu.

Rozhodující náskok si hosté vytvořili v druhé třetině, kdy se trefili Skröder a Huusko. Třetí gól padl v závěru do prázdné branky domácích.

Švédsko - finále, 1. zápas:
Färjestad - HV 71 0:3 - stav série 0:1.

Reklama