Hlavní obsah

Jágr se v ruské lize představí před "svými"

PRAHA

Po pátečním debutu v ruské hokejové superlize ve Voskresensku čeká v pondělí Jaromíra Jágra soutěžní křest před vlastním publikem. Omsk se doma střetne s Čerepovcem a očekávání fanoušků z Jágrových výkonů bude obrovské. Už teď je jasné, že bude vyprodáno a domácí příznivci doufají, že jim česká hvězda pomůže vystoupat ke špičce tabulky.

Článek

Prozatím se totiž Omsk jako poslední šampion krčí v tabulce ruské superligy až na dvanáctém místě. To Čerepovec je čtvrtý ačkoliv nemá narozdíl od Omsku tak našlapaný kádr. Největšími hvězdami jsou Dmitrij Juškjevič, Oleg Kvaša a Dmitrij Kvartalnov. V brance by se mohl objevit Dušan Salfický, ale v současné době má zdravotní problémy stejně jako Aleš Píša. Dres Čerepovce tak zřejmě obékne jen exsparťan Jan Benda.

Severstal přiletěl včera do Omsku se sedmihodinovým zpožděním. Příčinou byla velká vánice, která při mezipřistání v Moskvě znemožnila letový provoz. Celý tým tak podle internetových stránek klubu dorazil do Omsku až v jedenáct večer, a musel zrušit plánovaný trénink.

Jágr nervozitu necítí

"Nervozitu před prvním zápasem v Omsku necítím, na Kladně jsem měl přece jen jiné pocity," nedával na sobě nic znát Jágr. "V zahraničí je to vždycky jiné než doma," usmíval se. V Omsku má být ale stejně jako ve Voskresensku vyprodáno. "Až hlasatel oznámí Jardovo jméno, tak to bude určitě pořádný hukot," předpokládá Jágrův spoluhráč Bednář.

Během působení v superlize se Omsk utkal s Čerepovcem šestačtyřicetkrát, přičemž Omsk se z vítězství radoval v 27 případech, Čerepovec vyhrál patnáctkrát. Svůj debut v ruské superlize si možná odbude i Martin Havlát, jenž už se včera představil na tréninku Dynama Moskva. O jeho nasazení do dnešního utkání s Permem ale ještě trenéři nerozhodli.

Reklama

Související témata: