Hlavní obsah

Jágr: Hned jsem věděl, že zranění třísel je vážnější

PRAHA

Hokejista Jaromír Jágr je v Praze. Do hlavního města si přiletěl léčit třísla, která si zranil v pátečním souboji s CSKA Moskva. Doma navštíví fyzioterapeuta Pavla Koláře a rád by se zašel podívat na zápas mateřského Kladna. Hvězda Omsku zároveň pozorně sleduje vývoj v zámoří. "Šance vidím tak padesát na padesát," říká v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Můžete popsat ten moment, jak k vašemu zranění v pátečním duelu s CSKA Moskva došlo? Bylo to na začátku první třetiny, ale jak přesně to bylo, už nevím. Hned jsem ale věděl, že je to s tříslem vážnější a nemohl bych nastoupit k dalším zápasům. Hokej už hraju dlouho, takže poznám, kdy to nejde. Proto jsem se rozhodl přijet hned do Čech. O to dřív ale budu chtít zase letět nazpátek. Do pěti dnů by snad noha mohla být v klidu.

Ruské noviny psaly, že u toho zranění byl obránce CSKA Jan Hejda, který vás prý seknul. To absolutně není pravda. Byl na ledě, ale to je všechno. Nemá s tím nic společného.

Na zápas se prý byl také podívat ruský magnát a majitel Chelsea a mecenáš Omsku Roman Abramovič. Potkali jste se? On přišel až ve druhé třetině, takže jsme se o kousek minuli... Nikdo ale ani neví, jestli tam vůbec byl, to jsou jen domněnky. Já ho tedy nepotkal.

Jak dlouho myslíte, že vám potrvá léčení? To nevím, snad to nebude trvat tak dlouho. Pořád totiž doufám, že NHL ještě začne, hráči a majitelé se domluví. Vidím to tak padesát na padesát. Pokud to v zámoří nevyjde, tak bych se rád vrátil do Ruska kolem 10. února.

Omsku se teď ale nebývale daří. Vyhrál turnaj Super six, šlape mu to i v lize. To by vám nebylo líto Avangard opustit? Neprohráli jsme šest zápasů v řadě a v tabulce jdeme nahoru. Hlavní bude, abychom se udrželi na pozicích pro play-off. Pro Omsk byl turnaj v Petrohradu hodně důležitý, všichni o tom mluvili. Dobré je, že od té doby nám to jde.

Nedělali vám problémy v Omsku, že se letíte léčit domů? To určitě ne, absolutně bez problémů. Až budu zdravý, tak přijedu.

Jste už domluvený s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem? Ještě jsme spolu nemluvili, ale počítám, že se u něj zastavím.

Zatímco jste tu nebyl, tak vás kouč reprezentace pro mistrovství světa ve Vídni Vladimír Růžička nezařadil do první desítky v anketě Zlatá hokejka. Doneslo se vám to? S Vláďou jsem nemluvil a nic o tom celkem nevím. Navíc je to maličkost, nemá cenu se tím nějak zaobírat. Třeba zapomněl. Známe Vláďu, ten má milióny starostí.

Už jste přemýšlel o účasti na mistrovství světa? Já měl vždycky chuť reprezentovat. Pokud budu vědět, že budu prospěšný pro reprezentaci, tak rád pojedu. Na druhou stranu ta naše generace pomalu odchází a dopředu se dere spousta mladých hráčů.

Růžička říkal, že vám, Ručinskému a Strakovi dává volno jen na únorové Švédské hry. Jsem rád, že to Vláďa tak bere. Po patnácti letech profesionálního hokeje jsem rád za každou chvíli doma. Trenéři jsou rozumní. Stačí jim, když se ukážeme před mistrovstvím světa.

Jaký máte program na nejbližší dny? Chci se dát do kupy a pak začnu trénovat. Pokud NHL nezačne, tak mě čeká ruské play-off, kde v prvním kole s velkou pravděpodobností nastoupíme proti Kazani.

Myslíte, že v play-off bude od vedení klubu na vás ještě větší tlak? Ten byl velký od začátku. Teď nám to ale jde, tak zavládla spokojenost. Teď je to v absolutní pohodě.

Budete v Kladně chodit na hokej? Zatím neznám jejich program, ale když nastoupí doma, tak rád zajdu.

Reklama

Související témata: