Hlavní obsah

U hokejistů IFK Helsinky dostal před Lenerem přednost King

HELSINKY

Novým trenérem hokejistů IFK Helsinky se nestane bývalý kouč české reprezentace Slavomír Lener, ale Kanaďan Dave King. Vedení ambiciózního finského klubu to oznámilo na oficiálních internetových stránkách. King v pátek podepsal s vedením IFK roční smlouvu.

Foto: Novinky s použitím PRÁVO

Trenér Slavomír Lener

Článek

Funkcionáři helsinského týmu v minulém týdnu jednali i s Lenerem, za kterým přiletěli do Prahy. Generální manažer Pentti Matikainen dokonce uvedl, že kouč, jenž letos vedl pražskou Spartu, je hlavním kandidátem na uvolněný post.

Nakonec však žezlo po Hannu Aravirtovi odvolaném v závěru sezóny převzal sedmapadesátiletý King, který naposledy koučoval Hamburk v německé lize. V minulosti působil v NHL, kde trénoval týmy Calgary, Montrealu a Columbusu. Třikrát také stál na střídačce kanadské reprezentace na olympijských hrách, národní tým vedl i na mistrovství světa.

Pro IFK, které mělo na soupisce řadu hráčů z NHL v čele s Ollim Jokinenem, Tomášem Vokounem a Markem Židlickým, skončila sezóna rozčarováním. V play-off vypadl hvězdný soubor nečekaně už ve čtvrtfinále s Lukko Rauma.

Reklama

Související témata: