Hlavní obsah

Ujčík si užívá první klubový titul, Tenkrát v Oulu slaví podruhé

OULU (Finsko)

Čeští hokejisté Petr Tenkrát a Viktor Ujčík se oddávají oslavám. S Kärpätem Oulu v neděli získali na ledě Jokeritu Helsinky titul ve finské lize. Zatímco Tenkrát již zažil loňský triumf v Oulu, trojnásobný mistr světa Ujčík se na klubové úrovni radoval premiérově. Oba si ještě vychutnají v úterý slavnostní chvíle s fanoušky a vydají se zpět do Čech.

Foto: ČTK/EPA

Petr Tenkrát v reprezentačním dresu.

Článek

"Bylo to trošku jiné než loni, protože jsme tentokrát získali titul venku. Ale na letišti nás čekaly davy lidí, bylo to skvělé. V úterý to ještě jdeme s fanoušky oslavit tady v Oulu," řekl v telefonickém rozhovoru pro ČTK Tenkrát. "Večer jsme ještě šli do místní velké diskotéky, kde se slavilo s pohárem. Pak jsme skončili v sauně. Ale bylo to u mě více o užívání toho vítězného pocitu než o alkoholu," popisoval jeho spoluhráč Ujčík oslavy, které prý trvaly do páté hodiny ranní.

V nedělním čtvrtém finálovém duelu vstřelil Tenkrát při výhře 2:0 úvodní gól a u druhého asistoval. Byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu za gólmanem Niklasem Bäckströmem. "Při oslavách na mě měli kluci trošku narážky, že jsem rozhodl. Ale my jsme uspěli především jako tým, který se jako celek o úspěch zasloužil," pokračoval Tenkrát, se sedmi trefami nejlepší střelec letošního play off.

Kärpät zvládl ligový ročník skvěle. Vyhrál základní část a svou suverénní roli potvrdil i v boji o titul. "Připomínali nám tady všude, že v historii SM-Liigy ještě nikdo nevyhrál titul poté, co zvítězil v základní části. Vedení je spokojené, byla to skvělá sezona," doplnil Tenkrát. "Jsem zvědavý, jak bude vypadat mužstvo v dalším ročníku. Těším se. Finsko se mi líbí, je na žití ideální země," připojil Ujčík.

Ujčík se rozkoukával pomalu

Reprezentací ostřílený kanonýr Ujčík má za sebou vůbec první sezónu na zahraničním angažmá. Začátek neměl šťastný, ale zdravotní potíže překonal, vrátil se zpět do formy a v základní části se dokázal vyšplhat na třetí místo klubové tabulky produktivity. V krizi mu podle jeho slov pomohl Tenkrát a příjezd rodiny. "Nedařilo se mi. Říkal jsem si, že jsem hokej přece nezapomněl. Bylo to jen v hlavě, když je pak sebedůvěra, tak se daří. Také mi pak přijela rodina, jsem na ni hodně vázaný. Hned to bylo jiné, když jsem přišel domů a tam se svítilo," řekl Ujčík.

Smlouvu mají oba i na příští ročník a doplnit by je měl ještě sparťan Michal Broš. "Už jsme v Oulu tři roky, dvakrát jsme vyhráli titul a jednou jsme skončili druzí. Je skvělé hrát v tak špičkovém klubu," pochvaluje si Tenkrát svůj osudový tým, v němž v roce 2002 zakotvil po návratu ze zámoří a vrátil se i o rok později po krátkém nevydařeném angažmá ve Voskresensku.

Dovolenou si chtějí užít v Čechách

Tenkrát s Ujčíkem po úterních oslavách zamíří domů a dovolenou si chtějí vychutnat v Čechách. Oba si budou po náročné sezoně užívat rodiny. "Manželka a holky odletěly domů již před týdnem, takže se na ně hodně těším. Letos si budu dovolenou užívat s nimi doma," podotkl Tenkrát, otec šestiměsíčních dvojčat.

Podobné plány má i Ujčík. "Budeme doma, manželka je těhotná. Kluka navíc čekají v Praze rozdílové zkoušky," dodal Ujčík, který v počtu potomků dorovná na přelomu srpna a září svého krajana. "Nezahálel jsem, ve Finsku jsou dlouhé zimní večery. Na jeden pokus mě Petr předběhl, přece to tak nenechám," smál se Ujčík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články