Hlavní obsah

Třinec se proti Litvínovu trefoval v přesilovkách

TŘINEC

Po třech porážkách hokejisté Třince zabrali a doma porazili Litvínov, i když Oceláři v zápase inkasovali jako první. Na nohy je pak ale postavily tři využité početní výhody ještě v úvodním dějství.

Článek

Severočeši v úvodu promrhali půlminutovou přesilovku pěti na tři, ale v pokračující výhodě se napodruhé trefil Branda a dal domácím návod, jak v utkání uspět. Následující tři vyloučení hostujících hráčů totiž Oceláři dokázali potrestat. Hlavní roli sehrál loučící se Kudrna, který se podílel na dvou gólech, a Tomas pak vyhnal na střídačku gólmana Hübla.

Jeho nástupce Altrichter vychytal sólo Lipiny, ale pak jej propálil Polanský. Litvínov hodně riskoval a otevřel obranu, navíc po brejku snížil, přesto domácí lépe bruslili a po gólu Peterka už kontrolovali vedení. V závěrečném dějství se hosté snažili ještě korigovat výsledek, ovšem na L. Danečka už vyzrát nedokázali, a ani Třinec z brejků nebyl úspěšný.

Jiří Juřík, trenér Třince: "Máme hodně zraněných, ale zápas jsme zvládli výborně. Po delší době nám zase šly přesilovky."

Václav Sýkora, trenér Litvínova: "I když jsme měli dobrý vstup, zlomily nás zbytečné fauly. Celkově jsme špatně bránili."

Oceláři Třinec - Chemopetrol Litvínov 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Tesařík (Kudrna), 10. Kudrna (Výtisk), 13. Tomas (Frolo), 27. Polanský (Tomas), 34. Peterek (Martynek) - 5. Branda (Benda), 28. Lukeš (Jánský). Rozhodčí: Šindler - Machálek, Škach. Vyloučení: 11:9, navíc Branda (Litvínov) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 2110.
Třinec: L. Daneček - Kroupa, Frolo, Kundrátek, Pácal, Tesařík, Výtisk - Štefanka, Polanský, Tomas - Kudrna, Peterek, Martynek - Korhoň, Lipina, Skořepa. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Litvínov: J. Hübl (13. Altrichter) - Šlégr, Hranáč, Punčochář, Nikolov, L. Poživil, Skruhovec, Gýna - Kubinčák, Reichel, Prorok - Branda, Benda, Jenáček - Trávníček, Kopecký, Bednařík - Černý (23. Jánský), Lukeš, Sklenička. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata: