Hlavní obsah

Chci si napravit reputaci z loňska, říká chomutovský Huml na prahu nové sezóny

Chomutov

Do své třetí sezóny v dresu hokejistů Chomutova vstupuje zkušený forvard Ivan Huml. Hned po příchodu ze zahraničí do kádru Pirátů se výrazně prosadil v produktivitě, na kterou ale nenavázal v minulém ročníku extraligy. O to s větší motivací se chystá na start nového soutěžního období. „Chci být prospěšný pro tým," vykresluje Huml svoje předsevzetí.

Foto: www.hc-kometa.cz, Michal Eger

Brněnský Marek Kvapil (v bílém) se zdraví s chomutovským Ivanem Humlem.

Článek

Jaké je vaše motto na prahu nadcházejících extraligových bojů?

Chtěl bych si napravit reputaci z minulé sezóny, která nebyla z mé strany úplně povedená. Nechci se vymlouvat na zdravotní problémy, jež v mém věku k tomu prostě patří. Vím, že moje výkony nebyly ideální. Cítil jsem se fyzicky dobře, ale nešlo to. Měl jsem sice světlé momenty, jenže těch horších zápasů bylo víc. Toužím to vylepšit a být pravidelnějším tahounem, než loni.

Neuvažoval jste o odchodu z Chomutova?

Po rozpačité sezóně jsem neměl tendenci si vyskakovat, mám smlouvu v Chomutově a myšlenky na odchod neproběhly. Jsem tady spokojený.

Co vám naznačila předsezónní příprava?

Když budeme mluvit o jednotlivých utkáních, tak výkony byly nevyrovnané. Doma jsme zápasy odehráli velmi dobře, venku a jmenovitě v Litvínově a v Liberci to nebylo nic úžasného. Víme, na čem musíme zapracovat.

Můžete to konkretizovat?

Tým je v podstatě poskládaný dobře. Měli bychom produkovat náš hokej, založený na důslednosti, jednoduchosti a týmovosti. Jakmile začneme experimentovat, budeme prohrávat. Nejsme tak technicky vyspělí jako přední kluby, musíme se snažit vyrovnat soupeřům fyzickým a náročným stylem, hrát do těla a být nepříjemným protivníkem.

Z kádru odešli útočníci Michal Vondrka a Michal Poletín, kteří dávali spoustu gólů. Jak si poradíte s jejich absencí?

Hráče jako je Michal Vondrka nemůže nikdo z jednotlivců nahradit. Spíš se o to musíme pokusit jako tým. Máme čtyři poměrně vyrovnané pětky. A jsou tady mladí kluci se snahou zvýšit si svoji bilanci.

Kam směřují chomutovské ambice?

Víme, kde se pohybujeme nebo bychom se měli pohybovat. Chceme se dostat do předkola play off. Nebude to nic jednoduchého. Ale i v minulosti jsme si potvrdili, že můžeme vyhrát s kýmkoli. Taky jsme ztráceli body s celky kolem nás v tabulce. Takže naším cílem musí být vyvážená hra.

Reklama

Související témata: