Hlavní obsah

Pletka se jako specialista na nájezdy necítí

PRAHA/LIBEREC

Hokejisté Liberce další porážku ve své téměř nedobytné Tipsport Areně nepřipustili a díky zlepšenému výkonu v závěrečné třetině vyhráli sobotní souboj o vedoucí pozici s českobudějovickým Mountfieldem. Pomohla jim k tomu především v 45. minutě trefa Václava Pletky z trestného střílení, která ukončila 117 minut trvající čekání Bílých Tygrů na gól. Probuzení pak potvrdil dvěma góly slovenský útočník Andrej Podkonický.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Slavící hokejisté Liberce

Článek

Liberec díky tomu mohl zapomenout na úterní vůbec první porážku v nové multifunkční aréně v dlouhodobé části nejvyšší soutěže, o kterou se postaral díky výsledku 1:0 Třinec. Navíc Severočechy mohlo hřát na duši, že unikli v čele tabulky na čtyři body právě Českým Budějovicím, které je v březnu překvapivě vyřadili ve čtvrtfinále. Hned třikrát tehdy porazily Bílé Tygry v jejich moderní tvrzi a byly do úterka jediným celkem, jemuž se to podařilo.

Přitom v úvodních dvou třetinách to vypadlo, že na domácích přetrvává trápení z duelu s Třincem. "V druhé přestávce jsme si říkali, že to musíme už protrhnout. I kdyby nám tam měl spadnout nějaký ušmudlaný gól," řekl po utkání novinářům Pletka. Poté, co byl při úniku faulován Markem Posmykem unikající Václav Novák, padla zodpovědnost při trestném střílení na něj.

Sestava 29. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Hnilička (Liberec) - Frolo (Třinec), Žižka (Slavia) - Irgl (Vítkovice), Hlinka (Sparta-8), Hlaváč (Sparta-3).

"Milan Hnilička mi poradil, ať střílím mezi nohy. I ostatní kluci mi říkali, že je tam slabší. Ale při nájezdu jsem se lekl, protože mi puk nadskočil zřejmě přes nějakou rýhu v ledu, ale naštěstí se mi ho podařilo dojet," popsal zlomový moment s jedenácti góly nejlepší střelec Liberce, který je v poslední době pravidelným exekutorem nájezdů. "Necítím se jako specialista, je to o štěstí," dodal.

Zkušený šestatřicetiletý gólman Mountfieldu Roman Turek nechápal proměnu v závěrečném dějství. "Už se nám poněkolikáté stalo, že jsme odehráli perfektně první dvě třetiny a třetí byla o něčem jiném. Nedokážu si to vysvětlit. Kdybychom hráli tak jako v první a druhé třetině, tak jsme to tady zvládli," řekl mistr světa z Vídně a vítěz Stanleyova poháru s Dallasem z roku 1999.

Podle svých slov byl Turek blízko, aby Pletkův nájezd chytil. "Venca měl velké štěstí. Puk mi štrejchl o hokejku a chránič," dodal gólman. Jihočeši prohráli potřetí za sebou a už pošesté se nedočkali plného bodového zisku.

Reklama

Související témata: