Hlavní obsah

Dopita se opět trefil před sirénou a rozhodl

ZNOJMO

Před týdnem vstřelil v Praze Slavii dva góly těsně před koncem třetin, ale Znojmo si neodvezlo ani bod. V úterý využil útočník Jiří Dopita na konci prostřední dvacetiminutovky nekoncentrovanosti litvínovského brankáře Hübla a takřka zároveň se sirénou zvýšil vedení Orlů na 3:1, čímž zřejmě definitivně rozhodl o tříbodovém zisku jihomoravského mužstva.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Znojma oslavují vítězství.

Článek

"Určitě nejsem specialista na poslední vteřiny. Prostě mi to teď tak párkrát vyšlo," usmíval se šťastný střelec. "Všiml jsem si, že se třetina chýlí ke konci, a tak jsem zkusil co nejrychleji zakončit. Hübl moji střelu evidentně podcenil, byla to jeho chyba," mínil Dopita, který v poslední části pojistil dalším gólem vítězství Znojma. "Po dvou porážkách venku jsme vybojovali strašně důležité body," liboval si veterán.

Litvínovský gólman se už zřejmě viděl v šatně a na Dopitovu střelu se nedostatečně soustředil. Trenéra Severočechů Václava Sýkoru naštval natolik, že ho v poslední třetině nechal sedět na střídačce.

"Byla to Hüblova hrubka, toto se mu nesmí stávat. Ani jsem ji s ním v kabině nerozebíral. Hned jsem byl rozhodnutý, že půjde z ledu," tvrdil nazlobený Sýkora. Ukázalo se ovšem, že třetí gól domácích byl klíčový. "Moc nám pomohl. Vedení jsme si už pak v klidu pohlídali," souhlasil znojemský asistent Jan Votruba.

Reklama

Související témata: