Hlavní obsah

Vítkovice v derby vstaly z mrtvých

OSTRAVA

Prohrávali o dvě branky, pro jejich oporu ofenzívy skončil zápas předčasně, a přesto ještě vydřeli hokejisté Vítkovic v regionálním derby s Třincem dva body za výhru na samostatné nájezdy. Ostravané vstali z mrtvých, dál mohou snít o play-off.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Oba týmy si uvědomovaly, o jak klíčový zápas jde. Nikdo nevypustil souboj, motivovanost vedla i řadě zbytečných faulů. "My bychom si je ovšem měli odpustit. Začátek třetí části, kdy jsme hráli dlouhé minuty v oslabení a dokonce dvě minuty ve třech, to bylo přísné," prohlásil útočník Třince Vladimír Vůjtek, který se prosadil gólově, ale poslední nájezd neproměnil.

Jak vypjatý zápas byl, to dokumentoval výstup vítkovického Hubáčka v závěru druhé části. Rozhodčí Jeřábek viděl jeho faul, s čímž domácí forvard nesouhlasil, jenže jeho výlev zlosti nemohl ujít bez trestu. Reprezentant nejprve praštil holí do plexiskla na trestné lavici a poté ještě hodil na led rukavici, za to inkasoval tresty na 10 minut a do konce utkání.

Přesto nakonec Vítkovice vyhrály, zvládly lépe nájezdy. "Jsem rád, že nám tentokrát pomohl Vláďa Vůjtek, který rozhodl v Třinci, ovšem teď nedal poslední penaltu. Také mě potěšilo, že jsme dvoubrankové manko stáhli podruhé za sebou," řekl kouč Vítkovic Miroslav Fryčer a nezapomněl se pochválit: "Nasazení Klimka na nájezd, to je prostě trenérská intuice." Jeho tým chtěl víc, jenže to by musel častěji pilovat přesilovky.

Oceláři se nájezdů báli, pokazili je letos už sedmkrát. "Proto jsme chtěli rozhodnout, jenže se to nepovedlo," posteskl si asistent trenéra Jan Daneček starší. Hrdina zápasu gólman Třince Martin Vojtek měl slzy v očích. "Jsem obrovsky zklamaný. Měli jsme to výborně rozehrané. Neměli jsme gól na jedna dva při naší přesilovce. Víc po mně nechtějte," dodal.

Reklama

Související témata: