Hlavní obsah

Hattrick Burgra pomohl Vítkovicím k výhře v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 45. extraligovém kole na ledě Karlových Varů 4:2 a posunuli se na osmé místo v tabulce soutěže. Hattrickem se na tom podílel útočník Jiří Burger. Domácí si díky druhé porážce v tomto týdnu zkomplikovali boj o přímý postup do čtvrtfinále play off.

Článek

Od úvodních minut se bojovalo oboustranně urputně, polovinu první třetiny bez větších šancí. Slibnou příležitost měl pouze vítkovický Kropáč v páté minutě. Hra byla jinak vyrovnaná. Největší příležitost první třetiny se zrodila v 11. minutě, kdy karlovarský Kumstát jel sám na brankáře Pince, který ale jeho bekhendový blafák vystihl.

Krátce na to mohl otevřít skóre hostující Vala, který se představil poprvé ve vítkovickém dresu, ale gólman Sáblík byl na místě. Neprosadili se ani Kumstát či Pech. ale nakonec se Energie přece jen gólu dočkala. Pince prostřelil kapitán Skuhravý.

Také ve druhé třetině nasazení mužstvům nechybělo, nicméně obránci měli dlouho navrch nad útočníky. Ve 27. minutě ujel v oslabení karlovarské obraně Burger a vyrovnal. Vrátit vedení na stranu domácích mohl Skladaný, ale svou šanci nevyužil. Neúspěchem skončila i krátká přesilová hra pěti proti třem hostů a brankově se neprosadil ani ve 39. minutě Tomášek.

Ve závěreční dvacetiminutovce se domácí tlačili do útoku, hosté se spoléhali spíše na brejky, což se jim vyplatilo. Ve 41. minutě šli do vedení, když Sáblíka překonal opět Burger. O 44 vteřin později však bylo znovu vyrovnáno, když se prosadil obránce Řezníček. Poté nedokázal přidat třetí gól Chrenko a domácí toho litovali. Střelecky disponovaný Burger se totiž v 53. minutě potřetí nemýlil a přiblížil hosty k výhře.

Karlovarský Procházka poté nedokázal ve slibné šanci vyrovnat a jeho spoluhráčům se to nepodařilo ani při závěrečném risku bez brankáře, podpořeném navíc přesilovou hrou. Vteřinu před koncem zápasu stanovil konečný výsledek na 4:2 Tomášek do prázdné branky.

Reklama