Hlavní obsah

Reprezentant Barinka zvedl Vítkovice

OSTRAVA

Hokejový obránce Michal Barinka se po návratu ze zámoří, kde se marně snažil získat místo v sestavě Ottawy, stal bleskově jednou z výrazných osobností extraligy. Mohutný bek zvedl Vítkovice, které i s jeho přispěním mohou pomýšlet na účast v play-off. Právem se proto ocitl i v národním týmu pro švédské LG Hockey Games.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Z nominace po téměř čtyřech letech měl radost, ale také jej těšilo zlepšení zdravotního stavu. "Měl jsem teď potíže s třísly, snad se to však už lepší. Před zápasem proti Spartě jsem v podstatě netrénoval, nakonec ale tělo zátěž vydrželo." Stal se jednou z klíčových postav duelu, i když se nachomýtnul k úvodnímu gólu Sparty v oslabení. "Dojížděl jsem puk a nevěděl, kam se od mantinelu odrazí. Pak jsme se špatně dohodli s brankářem Pincem, já chyboval a Netík toho i se štěstím využil," popsal moment z 26. minuty, kdy se poprvé, ovšem ne naposledy v utkání poměřil s útočníkem Sparty.

Pak ale Barinka úřadoval na opačné straně. Nejprve zaclonil výhled brankáři Dubovi a Burger srovnal, poté narazil puk do jízdy Hubáčkovi, který otočil skóre. "V přesilovce u prvního gólu zůstal na modré čáře Jurečka, a tak jsem se natlačil před bránu a uhnul nastřelenému puku. U druhého gólu to udělal Hubáček skvěle, stačilo mu jen poslat přihrávku do jízdy," usmál se skromně.

Netík dlouho popadal dech

Nejlepší moment utkání si ale šestadvacetiletý zadák nechal na 38. minutu, kdy u mantinelu poslal čistým bodyčkem do vzduchu Netíka, který po pádu na led dlouho popadal dech. "Byla to situace dva na dva, já byl u mantinelu včas a on nadskočil. Tady se to až tak často nevidí, ale v zámoří to je běžné," říkal přítel dcery kouče národního týmu Nicol Hadamczikové.

O zákroku si s Netíkem budou moci povyprávět i při srazu reprezentace, do nominace se totiž vešli oba. "Já bych to nezveličoval," uvedl odchovanec budějovického hokeje, jehož zákroku aplaudovaly dlouho i tribuny: "Samozřejmě potom člověk zažívá super pocit, je to euforie. Pro nás je ale důležitější vítězství, protože v každém zápase máme nůž na krku. Teď ale už myslím, že máme velikou šanci udržet se v desítce pro play-off.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice