Hlavní obsah

Hokejisté Budějovic těsně zdolali Znojmo a jsou druzí

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v úterý Znojmo těsně 2:1 a připsali si již desáté domácí vítězství za sebou. Hosté sice zvládli lépe první třetinu, ale Mountfield dokázal během následující části otočit skóre a posunul se na druhé místo před Pardubice.

Článek

Budějovičtí jako by již mysleli na herní pauzu a nabídli fanouškům pouze profesorský hokej, kterému chyběl patřičný náboj. První vážnější šanci zápasu měl tak dotírající znojemský centr Dopita. Při trestu Bičánka se dostali ke slovu i domácí, ale Stantienův bekhend zblízka brankář Trvaj pokryl. Jeho protějšek Chábera v 15. minutě naopak nedosáhl na puk u levé tyčky a Znojemští rozvinuli akci, na jejímž konci obránce Kříž od modré čáry po ledě vystřelil a Meidl tečoval do horního růžku budějovické branky. Během následného vyloučení Kotašky se domácí zmohli na jedinou střelu v podání Gřegořka.

Po první obrátce zřejmě Jihočechům rezonovala v uších ostrá slova trenéra Jandače, a zahajovací pětka proto hned po buly vletěla do pásma Znojemských. Po Hudcově přihrávce se Brabenec protáhl kolem padajícího Trvaje a po devatenácti sekundách hry vyrovnal střelou k pravé tyčce. Středem kluziště poté zaspurtoval čerstvě nasazený David Nedorost, ale jeho teč Selingrovy polostřely šla k úlevě domácích vedle.

Hosty muselo hodně mrzet Tvrdíkovo sekání, neboť při jeho pobytu na trestné lavici Hudec chytře přesměroval Gřegořkovu ránu a domácí šli do vedení. V závěru třetiny byli Jihočeši donuceni zařadit na svoji přeplněnou marodku obránce Bolfa s podezřením na zlomenin palce levé nohy.

Snahu o vyrovnání si hosté ve třetím dějství komplikovali zbytečnou nedisciplinovaností. Potrestáni byli postupně Tvrdík, Jareš a Růžička. Domácí se dostali do šance až ve třetí přesilovce, ale Šimánek svůj nájezd nedotáhl.

Znojemský Růžička naopak při návratu na led sprintoval k budějovické kleci, ale Chábera jeho pokus pokryl. Domácí brankář správně reagoval také při střeleckém pokusu Dopity. O vzruch se postarali načepýření kohouti Kutlák se Svobodou, ale čároví soudci jejich bitku včas ukončili.V závěru Budějovičtí bránili výsledek a byli úspěšní, když Znojmo nevyžilo dvacetisekundovou početní výhodu.

Mountfield České Budějovice - Znojemští Orli 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Brabenec (M. Hudec), 32. M. Hudec (Gřegořek) - 15. Meidl (Kříž). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:12, navíc Kutlák - J. Svoboda oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4494.
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Bolf (35. Macháček), Kutlák, Mucha, Vydarený - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Mertl, Sailer - Krajči, Stantien, Hašek - od 21. navíc Květoň a Gulaš. Trenéři: Jandač a Kupka.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Kotaška, Mojžíš - Meidl, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Haman - J. Svoboda, Selingr, Plášek - od 21. navíc D. Nedorost, V. Říha, Beroun. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.