Hlavní obsah

Třinec i bez Peterka s Vůjtkem vykřesal naději na play off

TŘINEC

Hokejisté Třince vydřeli v předposledním kole základní části vítězství 2:1 nad Karlovými Vary a díky tomu zůstali v boji o play off. Domácí uspěli i bez klíčových útočníků Jana Peterka a Vladimíra Vůjtka, rozhodující gól dal už devatenáct sekund před koncem úvodní třetiny v přesilovce Lubomír Korhoň. V urputné bitvě už soupeř nevyrovnal.

Článek

Oceláři se tak posunuli na desáté místo a mohou si postup zajistit sami výhrou v úterý na ledě Sparty. Energie naopak vypadla z první šestky zaručující přímý postup do čtvrtfinále.

Nástup do veledůležitého mače Ocelářům i bez nejzkušenějších útočníků vyšel na výbornou. Po ráně Tomase hosty ještě zachránil Sáblík, ale další chybu Západočechů ve středním pásmu už potrestal Tesařík, který po spolupráci se Stalsem švihem trefil nad Sáblíkův beton.

Domácí rozjezd ubrzdily fauly. Karlovy Vary sehrály v úvodu čtyři neúspěšné přesilovky, ale mezitím vzal Třinci náskok Chrenko, který bekhendem zavěsil nad Čechmánkovu lapačku.

Přestože zápas nebyl žádným hokejovým galapředstavením, význam bodů pro oba týmy zajistil náboj a vzruch. Domácí na větší šance první část vyhráli a nakonec soupeři odskočili i gólově; devatenáct sekund před sirénou v přesilovce vyšachovali bránící čtyřlístek Polanský s Kroupou a Korhoň zasunul puk z úhlu do odkryté branky.

Čechmánek udržel střelce na uzdě

Opatrnost a defenzívu pak soupeři povýšili nade vše. Tím více mohla Energii mrzet i krátká nevyužitá přesilovka pět na tři, po níž to Skladaný na Čechmánka zkoušel dorážkou z pravého křídla, ale třinecký gólman se k tyčce přemístil včas. Karlovarští v závěru stupňovali tlak a agresivitu, ale vzhledem k tomu, že pětkrát za sebou pykali na trestné lavici, bylo jejich úsilí značně rozhárané.

I tak v závěru Třinec přikovali do svého útočného pásma, ovšem vyjma Skladaného rány do Čechmánkovy vyrážečky, z jejich snahy vyústilo pouze několik závarů. Bez efektu skončila i téměř minutová power play.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Tesařík (Stals), 20. Korhoň (Kroupa) - 9. Chrenko (Zucker). Rozhodčí: Jebavý, Rejthar - Čech, Chytil. Vyloučení: 8:10, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3273.
Třinec: Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, Frühauf, Pácal, od 21. navíc D. Seman - Stals, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Hlouch, Kolusz, Martynek - od 41. min. navíc Pavelek. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jan Hanzlík, Mudroch, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Kuběna - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, M. Straka, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.