Hlavní obsah

Jak šel čas v bitvě o elitní desítku

PRAHA

Úterní kolo hokejové O2 extraligy přineslo rozuzlení v dvaapadesátikolovém maratónu bojů o vyřazovací část. Do play-off proklouzly celky Kladna, Znojma a Třince.

Článek

17.30 - Kladno, Třinec, Litvínov, Znojmo a Vítkovice začínají svůj boj o play-off.

17.32 - Litvínov inkasuje v Pardubicích, čímž vypadává z elitní desítky a skórující Sýkora si vlastně zajišťuje trofej krále extraligových střelců.

17.34 - Kladno při dvojité přesilovce dává první gól, jeho autor Patera tím dotahuje lídra Hlinku v kanadském bodování a uklidňuje své mužstvo, že zůstane osmé.

17.37 - Znojmo obdrželo na karlovarském ledě gól, čímž se vrací Litvínov na pozice zaručující play-off.

17.44 - Znojemští z první střely na branku vyrovnávají a dostávají do desítky.

17.49 - Litvínov se z vyrovnání těší jen šestnáct vteřin, po druhém inkasovaném gólu zůstává mimo příčky na play-off. Kladenští zvyšují vedení další trefou z přesilovky.

17.56 - Znojmo se zásluhou Padělka ujímá ve Varech vedení.

18.31 - Třinec v polovině utkání nezvládá vlastní přesilovku, dostává gól a Vítkovicím svitne naděje, že se při výhře dostanou do play-off, jenže zatím nedokáží skórovat.

18.46 - Naděje Litvínova se rozplývají, prohrává už o dva góly.

18.57 - Pozici Znojma v elitní desítce neohrožuje ani karlovarské vyrovnání, protože Třinec stále prohrává na Spartě a Vítkovice marně dobývají slávistickou branku a ještě se jim zranil gólman Pinc.

19.02 - Vítkovice deset vteřin před koncem druhé části využívají přesilovku, vedou a najednou figurují v desítce na úkor prohrávajících Litvínova a Třince.

19.26 - Třinci se podařilo osm minut před koncem na Spartě vyrovnat, čímž ve virtuálním pořadí zase dostává na pozice pro play-off.

19.28 - Znojmo třetím gólem ve Varech strhává vedení na svou stranu a Vítkovicím už zase nestačí ani tříbodová výhra, byť k ní směřují.

19.41 - Třinec si vítězným gólem zajišťuje definitivně účast v play-off a Vítkovice i při svém vedení musí na dálku držet palce Varům, aby otočily vývoj střetnutí se Znojmem.

20.01 - Vítkovice vítězí 3:1, ale už vědí, že výsledky z dalších stadiónů jim do play-off nepomohou.

20.03 - Při karlovarské power play se trefuje do prázdné branky Němeček a pečetí znojemský postup. Zběsile finišující Litvínov sice ve stejné chvíli v Pardubicích srovnává skóre, ale vzápětí inkasuje a sezóna pro něj končí.

Reklama