Hlavní obsah

Kladno je po prohře se Znojmem blízko vyřazení

KLADNO

Kladenští hokejisté nezvládli ani druhé utkání předkola play-off extraligy a po sobotní prohře 1:2 se Znojmem balancují na hraně vyřazení, když v sérii už mají dvouzápasové manko. K návratu extraligového hokeje do své haly v tomto ročníku tak potřebují nutně zvítězit jak v pondělí, tak i v úterý na znojemském ledě. Utkání rozhodl efektním gólem z 49. minuty Jaroslav Svoboda.

Článek

Domácímu Rabatu mohla v cestě za kýženým vyrovnáním série pomoci přesilovka krátce po zahájení zápasu, ale kromě Gardoňovy střely bez přípravy, s jejíž likvidací neměl Trvaj nejmenší potíže, si žádnou příležitost nevypracoval. Tento fakt jedině potvrdil dobrou připravenost hostů na největší kladenskou zbraň z průběhu základní části.

Orli nebezpečně zahrozili v 10. minutě, kdy Plášek dorážel Orctem vyražený kotouč, ovšem z ostrého úhlu poloodkrytou branku minul. Z protiútoku zkoušel Hájek najít přihrávkou vzduchem na hranici Trvajova brankoviště Havla, ten puk sice zasáhl, ale mířil těsně vedle.

Chvíli poté mělo velkou šanci otevřít skóre Kladno, během 88 vteřin přesilovky pět na tři si však připravilo jedinou slibnější příležitost. Ševcova střela od modré se odrazila od zadního hrazení zpět před branku, kde minul svou dorážku Martin Procházka. A promarnění této výhody přišlo Kladno draho. Znojmo zformovalo své řady, na začátku 16. minuty se puku zmocnil Meidl, obkroužil Orctovu branku a chladnokrevně po ledě potrestal nedůraz domácí obrany.

Kladno konečně využilo přesilovku

Druhá dvacetiminutovka se odehrávala dlouho bez vážnějších šancí. Znojmo zodpovědně bránilo a Rabat nenacházel cestu, jak ho překvapit. V 31. minutě zkoušel štěstí z úhlu chytrou střelou po ledě Dopita, ale Orct si v nelehké situaci poradil. V 35. minutě pak našel Patera zpoza branky Procházku, tomu však střela ideálně nesedla.

Krátce poté se však domácí přece jen dočkali. Při přesilovce vyslal od modré střílenou přihrávku Kalla, u tyčky číhající Bělohlav si stihl puk zpracovat a bez potíží trefil prázdnou branku. Oba týmy tak odcházely podruhé do šaten za vyrovnaného stavu 1:1.

Svoboda předvedl nevídané sólo

Hned po nástupu do třetí části se v dobré pozici ocitl domácí Hájek, ale Trvaj jeho dobře mířenou ránu betonem vykopl. V 47. minutě mohlo hrát 88 sekund pět na tři také Znojmo, tato výhoda však vyloučením Dopity po pouhých deseti vteřinách skončila a hostujícího kapitána rozezlil výrok sudích natolik, že si vysloužil návdavkem "desítku" za nesportovní chování.

Jeho vztek však netrval díky spoluhráčům dlouho. Poté, co se síly na ledě vyrovnaly a na obou stranách byli ve hře čtyři bruslaři, vzal si puk na vlastní modré čáře znojemský Svoboda a už ho nikomu nepůjčil. Protáhl se okolo Hájka, nezastavil ho ani Ševc a střelou pod horní tyčku rozesmutnil Orcta. Kladno se dlouho nemohlo dostat do závěrečného náporu, povedlo se mu to až díky přesilovce v 58. minutě, ale ani hra bez brankáře nakonec kýžené vyrovnání nepřinesla.

Rabat Kladno - Znojemští Orli 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávka: 36. Bělohlav (Kalla) - 16. Meidl, 49. J. Svoboda. Rozhodčí: Jeřábek, Turčan - Chytil, Čech. Vyloučení: 8:10, navíc Čurilla - Dopita oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4568. Stav série: 0:2.
Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan (21. Kolafa) - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - Diviš, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Chvátal, Kříž, Jareš, Mojžíš, Švrček - Beroun, Haman, Plášek - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Meidl - V. Říha, J. Svoboda, Nedorost. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: