Hlavní obsah

Třinec ukončil sérii s Karlovými Vary po nájezdech

PRAHA-tv

Už po třech zápasech předkola zná hokejová O2 extraliga kompletní sestavu pro čtvrtfinále. Po postupu Znojma v sérii s Kladnem se radoval i Třinec, který porazil Karlovy Vary rovněž 3:0 na zápasy. Karlovarským hokejistům nepomohlo ani překvapivé zařazení zraněného obránce Řezníčka do samostatných nájezdů a prohráli 1:2.

Článek

Po vypjatém závěru druhého utkání se hokejisté Třince pustili do svého soupeře se snahou co nejdříve rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále. Jenže při zaváhání Čechmánka mohli být rádi, že jejich gólman neinkasoval po nájezdu Kristka se Skladaným. Další příležitost nevyužil hostující Skuhravý. Na druhé straně Peterek při velké šanci před brankou střílel mimo.

Úvod druhé třetiny patřil karlovarskému brankáři Sáblíkovi. Nejprve si poradil s průbojným Koluszem, a udržel klid i v nepříjemné mele před brankou. Další průběh zápasu přerušovala častá vyloučení a Třinec promarnil dvě přesilové hry pět na tři. Ve druhé z nich zářil opět Sáblík, kdy efektně vychytal Skořepu a Martynka.

Nakonec se ale domácí přece jen dočkali - Skořepa napřáhl z levého kruhu zpoza obránce a s pomocí teče od jeho hokejky překonal  karlovarského gólmana. V padesáté minutě zápasu bylo vyrovnáno. Petr Kumstát proklouzl zpoza třinecké branky dvěma domácím hráčům a překonal Čechmánka.

Na nájezdy vlétl i Řezníček

V dalším průběhu byla znatelná nervozita hráčů neudělat nějakou fatální chybu a tak zápas dospěl do prodloužení. Tam měli dvě velké šance hosté, ale Kristek mířil nepřesně a Skuhravého vychytal Čechmánek. Marná byla i následná snaha domácích sérii ukončit a tak o výsledku rozhodla trestná střílení.

Do těch se k velkému překvapení zapojil i karlovarský obránce Josef Řezníček, který byl na listině zraněných a do zápasu v normální hrací době ani v prodloužení vůbec nezasáhl. Nájezd ale proměnil bravurně a po předchozím úspěchu Skořepy srovnal na 1:1. Po nich ve čtvté sérii neuspěli Štefanka a Košťál a o postupu Třince tak rozhodl Roman Hlouch, Kristek na druhé straně nedal.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 1:0, 0:1) po samostatných nájezdech
Branky a nahrávky: 39. Skořepa (Polanský), rozhodující nájezd Hlouch - 50. Kumstát (Skuhravý). Rozhodčí: Bolina, Jebavý - Gebauer, Lederer.
Třinec: Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frühauf, D. Seman, Pácal - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Steber, Peterek, Martynek - Hlouch, L. Říha, Pavelek. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Mudroch, Němec, Duben, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Kristek, Kraft, Skladaný - Michal Procházka, Straka, Chrenko. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: