Hlavní obsah

Slavia rozdrtila Jihočechy, Sparta uspěla v nájezdech

PRAHA

Oba pražské kluby zvítězily ve třetích zápasech čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Slavia vyhrála v domácí Sazka Areně nad Českými Budějovicemi vysoko 6:1 a snížila stav série na 1:2. Sparta vede v sérii se Zlínem už 3:0 na zápasy, když uspěla na Moravě v samostatných nájezdech.

Článek

Zlín vedl na domácím ledě od patnácté minuty jen necelé dvě minuty, když vyrovnal Petr Ton. V 36. minutě se navíc Sparta dostala do vedení po úspěšné teči Hromase Vykoukalovy střely. Sedm minut před koncem normální hrací doby sice ještě za Zlín vyrovnal bývalý sparťan Kašpařík, ale pak už zářil brankář Sparty Tomáš Duba.

Zlínští sice zasypali mladého gólmana sprškou střel, ale Duba předváděl fantastické zákroky a k nepřekonání byl i v prodloužení. Při samostatných nájezdech pak propadl jeho zkušenější kolega v brance Zlína Igor Murín, který ze střelců soupeře zastavil jen Kratěnu.

Jednoznačnou výhrou domácích skončil zápas Slavie s Budějovicemi v pražské Sazka Areně. Nejrpve ve třinácté minutě otevřel skóre Beránek a po pěti minutách se rychle za sebou prosadili Bednář a Vondrka. Gólman Budějovic Roman Turek už první třetinu jen dochytal a od druhé části pustil do branky náhradníka Cháberu. Ani ten ale střelecké probuzení Slavie nezastavil.

Česká pojišťovna play-off – čtvrtfinále III.
HAMÉ ZLÍN – SPARTA PRAHA 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 15. Záhorovský, 53. Kašpařík - 17. P. Ton, 36. Hromas, rozhodující nájezd Hlaváč
SLAVIA PRAHA – ČESKÉ BUDĚJOVICE 6:1on-line
Branky: 13. Beránek, 18. Bednář, 18. Vondrka, 40. Sup, 42. Rataj, 47. Červenka - 53. Vydarený

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice