Hlavní obsah

Na konci zápasu ve Znojmě se hlavně boxovalo

ZNOJMO

Vypjatá atmosféra play off se odrazila v závěru pátečního souboje Znojma s Pardubicemi, kdy se hokej změnil v boxerský galavečer na ledě. Tři minuty před koncem se pustili do pěstního souboje bez rukavic domácí Jan Švrček s pardubickým Františkem Mrázkem a Miroslavem Hlinkou.

Článek

Dva prvně jmenované pak museli po pětiminutových trestech doplněných o tresty do konce utkání předčasně opustit led. V samém závěru se zuřivě pustil do rvačky znojemský útočník Jaroslav Svoboda, jehož emoce nedokázal usměrnit ani čároví rozhodčí.

Svoboda si za protivníka vybral pardubického obránce Aleše Píšu, jenž se ale rvát nechtěl, což Svobodu ještě více rozlítilo. Tak se vrhnul na jeho spoluhráče Libora Pivka, na kterého se vztekle sápal a nakonec z poměrně klidného soupeře strhl dres.

"Už jsem si v zápase odseděl desetiminutový trest a jít do rvačky by pro mě znamenalo, že si v příštím utkání nezahraji. Bylo by zbytečné oslabit tým v rozhodující části soutěže. Přitom byl zápas už rozhodnut," řekl po zápase Píša. Svoboda si vysloužil trest ve hře a v sobotu se bude na čtvrtý zápas série jen dívat z tribuny. Má totiž automaticky stop na jedno utkání.

Pardubický trenér Říha Svobodu nechápal

"Svobodovo jednání nechápu. Na Píšovi bylo evidentní, že se nechce do žádného souboje pouštět," uvedl pardubický trenér Miloš Říha, který nenaletěl na rozhlašování znojemské taktiky o bránění v pěti hráčích. "Tušil jsem, že se do nás Znojmo tvrdě pustí v osobních soubojích. Museli jsme tuto hru ustát. V závěru zápasu některé zákroky soupeře mířily už jen do hráčů," řekl Říha, který zřejmě bude postrádat v sobotním zápase útočníka Tomáše Rolinka, jenž má poraněné koleno.

Znojemský trenér Miloslav Hořava připustil, že zápasy play off jsou mnohem vypjatější než utkání v základní části soutěže, ale pro Svobodovo chování pochopení neměl. "Za to, že nás oslabil, ho nemine postih," řekl. Pro sobotní duel totiž musí povolávat další hráče z první ligy.

Brankový půst Orlů trvá již 125 minut

Hokejisté Pardubic opět potvrdili, že na Znojmo letos umí zahrát. Orli už ve druhém čtvrtfinálovém zápase neskórovali a Pardubicím nedali branku plných 125 minut. "Hrajeme výtečně v defenzivě. Znojmo jsme opět nepustili do žádné vážnější šance. Ale nic ještě není rozhodnuto. Určitě bude chtít ještě v sobotu sérii prodloužit," uvedl útočník Jan Čaloun. Pardubicím opět vyšly dokonale přesilové hry.

Obránce Píša, který si připsal dvě asistence, si však nemyslí, že by v početní výhodě hrál jeho tým nějak excelentně. "Prostě nám to tam padá. A jsme v psychické pohodě. Dnes nám k vítězství hodně pomohla rychlá branka hned v úvodu zápasu, po ní musel soupeř otevřít hru a do otevřené obrany se hraje mnohem lépe," prohlásil Píša.

Reklama

Související témata: