Hlavní obsah

Žabka: pasivitou jsme Třinci pomohli k vítězství

TŘINEC

Laxním přístupem si liberečtí hokejisté hned v úvodu čtvrtého čtvrtfinále v Třinci řekli o malér. Soupeř jim taky nic nedaroval, stav série dorovnal vítězstvím 4:1. "Naší pasivitou jsme soupeře dostali do tlaku, ze kterého jsme pak dostávali góly," řekl novinářům liberecký obránce Boris Žabka.

Článek

Liberec měl být po šťastném páteční triumfu psychicky nahoře, místo toho Ocelářům od první chvíle nestačil v pohybu, důrazu ani obětavosti. "Ze začátku jsme nebruslili a z toho vyplynuly fauly. Třinec se dostal do tlaku a dvěma rychlými brankami se dostal do pohody," řekl Žabka.

Katastrofální start už Bílí Tygři nedohnali. Herní pohodu nenašli ani v dvojnásobných přesilovkách a Čechmánka vážněji zaměstnali až v závěru. To jeho protějšek Hnilička se těsně před závěrem druhé třetiny sbalil a pustil do branky náhradníka Šindeláře. "Hnildovi jsme nijak nepomohli. Měli jsme špatný pohyb, pozdní přístup k protihráčům a Třinec toho dokázal využít. Po čtvrtém gólu bylo rozhodnuto," nezastíral Žabka.

Přestože Oceláři se vývoje utkání zmocnili už v úvodu, taktika byla postavena jinak. O žádné živelné ofenzivě na předzápasové poradě nepadlo ani slovo. "Měli jsme hrát aktivně, ale rozhodně nebyla taktika, že na ně vlítneme. Mělo se hrát ze zajištěné obrany a hlavně nepropadat ve středním pásmu. V tlaku jsme se drželi díky dvěma přesilovkám ze začátku utkání a nakopl nás teprve první gól, který byl trochu šťastný," prohlásil obránce Ocelářů Vlastimil Kroupa.

První a druhý gól od sebe dělilo jen 38 vteřin

Tygry načal Lubomír Korhoň. Jeho bekhendová žabka nečekaně proplula Hniličkovi pod vyrážečkou do sítě. "Nachystal jsem si beka na bekhendové zakončení, ale ta střela byla dost šťastná. Díky za ni," konstatoval Korhoň.

První a druhý gól Třinec slepil do 38 sekund. Dva bleskové údery pak už soupeř nerozdýchal. "Druhý gól přišel hodně rychle. Pak jsme se snažili hrát poctivě dozadu, ale uklidnili jsme se až za stavu 4:0. V pátek jsme taky o gól vedli, ale stejně to nestačilo a moc to neznamená. To jsme měli na vědomí," tvrdil Kroupa.

Série se tak trochu nečekaně natahuje. Třinec do ní šel jako outsider, ale vítěze základní části už dvakrát udolal. Jakoby se týmu vyplácela odvážná hra směrem dopředu. "Když nejsme tak hodně vylučovaní jako v Liberci, dostáváme se do tlaku častěji. I v sezóně, když jsme hráli pět na pět, tak se nám proti nim dařilo. Nesmíme se prostě nechat zbytečně vylučovat," podotkl Kroupa.

Reklama

Související témata: