Hlavní obsah

Budějovičtí vyhlížejí dalšího soupeře, zapíjet se bude jen Hüblova dcera

PRAHA

Bez přehnané euforie oslaví hokejisté Českých Budějovic postup do semifinále extraligy přes pražskou Slavii, hlavní radost si užili už na ledě Sazka Areny. Trenér jihočeského týmu Josef Jandač týmu naordinoval den volna, pak už proběhne příprava na semifinálového soupeře. Po náročné sérii cítí hráči především únavu a jsou rádi, že mají za sebou silného soupeře.

Článek

Jedna z klíčových situací zápasu šestého čtvrtfinále nastala už v první třetině, když Slavia hrála po vyloučení Tomana od 15. minuty takřka dvouminutovou přesilovku pět na tři. Domácí tým ale nabízenou výhodu nevyužil. „Musím klukům poděkovat, protože z trestné lavice jsem to sledoval ještě hůř než ostatní. Díky jim za to,“ tvrdil po zápase Milan Toman.

Budějovický obránce si své vyloučení „odpracoval“ na začátku třetí třetiny, kdy byl u zrodu třetí branky hostí, která definitivně srazila nápor domácího týmu. „Vzal jsem puk a snažil se ho nastřelit na Hronka, aby ho buď podržel, nebo se dostal za bránu. Viktor Hübl se tam dostal ještě kus přede mně a dobře odstavil Žižku. Já se znovu dostal k puku, přehrál ho na něj, a on perfektně našel Petra. Pak už víte, jak to skončilo,“ popsal překotně bleskovou branku Gřegořka po 38 vteřinách třetí části.

Turek měl víc zkušeností než brankáři soupeře

Budějovičtí dali dvě branky z přesilových her, přitom při prvních čtyřech početních výhodách zápasu vyšli naprázdno. „Snažili jsme se různě měnit hráče, ale na přesilovkách nám tentokrát nehráli optimálně obránci,“ tvrdil po zápase kouč HC Mountfield Josef Jandač. „Byli jsme ze začátku trochu bojácní, ale od druhé třetiny už naši útočníci dostali Slavii pod tlak,“ dodal Toman.

Urostlý pořízek byl v klidu i při neuznaném gólu Slavie. „Červenka tam do Edy vjel, takže bylo jasný, že to nebude platit. Navíc už to bylo stejně po odpískání,“ měl Toman jasno. Opět vynikající výkon brankáře Romana Turka vyzdvihl Jandač na pozápasové tiskové konferenci. „Turek odevzdal špičkový výkon stejně jako loni. Možná měl nakonec přece jen více zkušeností než brankáři soupeře,“ myslí si trenér, jenž nepočítal s žádnými přehnanými oslavami postupu. „Hráči dostanou den volna a pak normálně proběhne příprava na semifinále.“

Ostatní ať si to hrají, jak chtějí

Nic neplánovali ani samotní hráči. „Zatím jsme se o ničem ještě nebavili. Myslím, že to nebude nic organizovanýho, spíš individuálně,“ tvrdil Roman Turek. „Na nějaký pivo asi zajdem. Viktorovi Hüblovi se narodila dcera, takže bysme to měli zapít. Ale ty zápasy jsou tak těžký, že budou tak maximálně dvě tři piva,“ myslí si Toman, jenž na dálku poděkoval budějovickým fanouškům za podporu v Sazka Areně.

„Takovou kulisu jakou tu předvedli, jsem na stadiónu venku ještě nezažil,“ řekl bývalý obránce pražské Sparty. Svého bývalého zaměstnavatele ale nesleduje a ani neřeší, jestli proti němu v play-off nastoupí. „Proti komukoliv nastoupíme, tak to budou určitě perfektní zápasy. Já koukám v první řadě na Budějovice, ostatní ať si to hrají, jak chtějí,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.