Hlavní obsah

Tvrdík: V této sérii hraji pořád doma

Obdivuhodné zmrtvýchvstání předvedli hokejisté Znojma ve čtvrtfinálové sérii play-off proti Pardubicím. Orli ze stavu 0:3 na zápasy dokázali vyrovnat a rozhodovat se bude až v sedmém duelu v Pardubicích. Pikantní je zápas pro znojemského Michala Tvrdíka, který je v týmu na hostování právě z Pardubic.

Článek

Třemi výhrami v řadě jste srovnali stav série , jak se cítíte před rozhodujícím duelem v Pardubicích?

Jsem malinko nervózní, vždyť to utkání může být poslední v sezóně. Pardubičtí kluci na tom ale zřejmě jsou ještě hůř, oni jsou pořád velkými favority a neproměnili už tři mečboly. Kdekdo je považuje za jednoho z hlavních aspirantů na titul. Zatímco oni postoupit musí, my můžeme jen překvapit, ale pro dovršení obratu v sérii jsme odhodláni udělat maximum.

Sezónu jste začal v Pardubicích, jimž stále patříte. Je výhodou znalost brankáře Lašáka, jemuž jste v play-off dal už tři góly?

Možná trochu ano. Ale třeba můj gól v šestém utkání byl hodně i o štěstí. Snažil jsem se mířit k tyčce, od níž se puk odrazil k mé veliké radosti do sítě. Jsem hrozně rád, že se mi na hostování ve Znojmě daří a že se nám podařilo čtvrtfinále takhle zdramatizovat.

Jaké to je, hrát tak vypjaté zápasy proti týmu, do něhož se po sezóně máte vrátit?

Dělám všechno pro to, abych si to nepřipouštěl, a snažím se brát zápasy s Pardubicemi úplně stejně jako s jinými soupeři. V nadsázce ale říkám, že jako jediný v této sérii hraji všechna utkání v domácím prostředí, i když teď mi jde pochopitelně o postup Znojma.

Kapitánovi soupeře Hlinkovi jste ale během šestého utkání zavezl na pardubickou střídačku hokejku, to není v play-off obvyklé...

Chtěl jsem ukázat, že i v takových zápasech je prostor pro kamarádská gesta.

Hecujete se nějak s bývalými spoluhráči?

Ani ne, v play-off na to není prostor. Když jsme ale v sérii prohrávali 0:3, dostával jsem desítky esemesek od pardubických kamarádů. Dobírali si mě, přáli mi pěknou dovolenou.

Co vám píší teď, když je to 3:3 na zápasy?

Nic. Najednou mě popichovat přestali. Mobil je v posledních dnech úplně prázdný.

Reklama

Související témata: